Vijesti

Call of Duty: Modern Warfare II beta dolazi u septembru

Beta za Call of Duty: Modern Warfare II trebalo bi da stigne sledećeg meseca, a prvi će dobiti PlayStation igrači, a zatim oni na Xbox-u i PC-u. Infinity Ward podijelio vijest na CDL Champs (Call of Duty Liga Prvenstvo) turnir. Kao iu prethodnim beta verzijama, datumi su razdvojeni konzolama i da li ste prednaručili igru ​​ili ne.

Prva beta verzija ranog pristupa počinje od 16. do 17. septembra za PlayStation 4 i 5 igrače koji su prednaručili igru. Nakon toga slijedi otvorena beta za sve PlayStation igrače, koja počinje 18. septembra i završava se 20. septembra.

Crossplay beta za igrače koji su prednaručili igru ​​na PlayStationu, Xboxu i PC-u trajaće od 22. do 23. septembra, dok otvorena crossplay beta za sve platforme počinje 24. septembra i završava se 26. septembra. Svaka sesija počinje u 13:00 ET.

Na CDL Champs, Infinity Ward također je zadirkivao novu kartu za više igrača, Grand Prix, koji će vas natjerati da se borite na trkačkoj stazi. Ova mapa će biti dostupna za igranje tokom beta verzije.

Ako niste unaprijed naručili igru, Infinity Ward kaže da ćete imati priliku da dobijete beta kod koji će vam omogućiti rani pristup. Iako je nešto već dao tokom današnjeg turnira, vjerovatno će biti više šansi da se nešto ugrabi od streamera i YouTubera do datuma početka beta verzije.

Dobili smo prvi pogled Modern Warfare II u junu, ali Infinity Ward je spreman da otkrije mnogo više o predstojećoj igri Call of Duty: Next događaj (uključujući potpuno otkrivanje za više igrača), koji će se održati 15. septembra. Modern Warfare II izlazi na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC (preko Battle.net-a i Steam-a) 28. oktobra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *