Vijesti

Budžetna linija pametne rasvjete WiZ dodaje prijenosno svjetlo, dugme i podnu lampu

WiZ, jeftiniji brat Philips Hue-a bez hub-a (obje kompanije su u vlasništvu Signifyja), ove sedmice je pojačao svoj asortiman pametnih proizvoda za rasvjetu napajanih Wi-Fi-jem novim izdanjima.

WiZ Mobile Portable Light od 89,99 USD stiže u oktobru, a WiZ Smart Button od 24,99 USD, koji služi kao prekidač ili daljinski upravljač za svu WiZ rasvjetu, stiže u septembru. Kompanija je također dodala WiZ bar i podne svjetiljke kao opcije za indirektno osvjetljenje i pranje zidova, koje su sada dostupne.

Trenutni WiZ asortiman počinje od ispod 11 USD po sijalici i uključuje standardne oblike za bijele i obojene sijalice, svjetlosne trake i downlights. Tu su i pametni utikači, žičani prigušivač i senzor pokreta — većina građevnih blokova za pametno podešavanje rasvjete. WiZ proizvodi rade s Amazon Alexa, Google Home, Apple Siri Shortcuts, IFTTT i SmartThings. Signify se također obavezao da će podržati Matter preko Wi-Fi-ja u WiZ liniji kada novi standard pametne kuće stigne kasnije ove godine.

Kontrole na dodir vam omogućavaju da prigušite svjetlo i aktivirate scene koje ste postavili u aplikaciji WiZ.
Slika: WiZ

Samo u slučaju da ga dizajn nije odao, naziv za WiZ-ovu novu lampu navodi da je mobilno prijenosno svjetlo ono koje možete lako nositi iz sobe u sobu (ali ne na otvorenom, jer nema ocjene vodootpornosti). Prijenosna lampa se napaja baterijama i dolazi s USB-C kablom za punjenje. WiZ tvrdi da radi oko 10 sati sa punim punjenjem, a tu je i ručka za nošenje.

Što se tiče rasvjete, ovo je pametno svjetlo u punoj boji, koje nudi unaprijed postavljene modove osvjetljenja, scene i dinamičke opcije poput svjetla svijeća koje simuliraju trepereći plamen, koji postavljate u WiZ aplikaciji za pametne telefone. Postoje i opcije za sporo bledenje ili sporo osvetljavanje za smirivanje ili buđenje, plus možete koristiti dva različita preliva boja za efekat ombre osvetljenja.

Na svjetlu se nalaze fizičke kontrole — dodirni panel za zatamnjivanje, posvjetljivanje ili aktiviranje unaprijed postavljenih načina rada, a možete koristiti WiZ aplikaciju ili glasovni asistent za daljinsko upravljanje (radi s Amazonovim Alexa, Google Assistantom i Appleovim Siri pomoću prečaca ).

Novo pametno dugme koristi Bluetooth za povezivanje sa bilo kojom WiZ rasvjetom.
Slika: WiZ

Možete upariti prijenosnu lampu s drugim WiZ svjetlima kako biste kreirali scene u aplikaciji WiZ, gdje također možete postaviti rasporede ili aktivirati način odmora (da bi se svjetla nasumično palila i gasila). Mobilno prijenosno svjetlo također radi s novim WiZ Smart Button, daljinskim upravljačem na baterije koji može prigušiti svjetlo ili ga uključiti i isključiti. Dugme radi sa svim WiZ proizvodima i može se podesiti da kontroliše jedno svjetlo, grupu, sobu ili sva svjetla. Komunicira direktno sa svjetlima, tako da radi čak i kada je internet isključen.

Nove WiZ svjetlosne šipke mogu stajati ravno na stolu ili polici za efekte ambijentalnog svjetla.

WiZ je također objavio neke opcije ambijentalnog osvjetljenja. WiZ Bar Linear Light (84,99 USD) je dva paketa svjetlosnih traka u punoj boji, sličnih Hue Play trakama, ali za oko 50 USD manje. WiZ Pole Floor Light (119 USD) je 59 inča visoka svjetlosna traka u punoj boji dizajnirana da doda efekt širokougaonog pranja zidova u ugao sobe. Ima podnožje koje se može ukloniti, pa se može položiti i na pod za neke lagane efekte pranja ispod kauča ili iza kreveta. Podno svjetlo ima dvije svjetlosne zone.

WiZ brend uključuje Connected By WiZ i Philips Smart LED svjetlo s WiZ Connected proizvodima — oba rade s WiZ aplikacijom. Iako i WiZ i Hue nose Philipsov brend i u vlasništvu su Signifyja, brendovi su različiti. Oni rade preko različitih primarnih protokola — WiZ koristi Wi-Fi i Bluetooth, a Hue koristi Zigbee i Bluetooth — i nema integracije između hardvera ili aplikacija. WiZ sijalice se ne mogu dodati na Hue Bridge, a iako možete koristiti sijalice zajedno na kompatibilnoj platformi, kao što je Amazon Alexa ili Google Home, ne postoji drugi crossover.

Ažuriranje 11. avgusta, 13:50 ET: Dodata je potvrda od Signifyja u vezi sa Matter kompatibilnošću za WiZ i pojašnjena je različita marka koju možete vidjeti kada kupujete WiZ proizvode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *