Vijesti

Bog rata dolazi na Xbox, na neki način

Kratos, Bog upozorenja. | slika: Bogovi rata Zeus of Child’s Oglas u Xbox Store-u

Veliki bog rata nastavak je jedna od najočekivanijih video igara ove godine i sada je možete igrati na Xboxu. Da, tako je, Bogovi rata Zeus of Childu kojem glumi Sonyjev lik iz video igrice Kratos i horda identičnih i generičkih čudovišta, trenutno je dostupan za samo 4,09 dolara u Xbox prodavnici.

Oh, mislio si da govorim o drugoj igri? ne, Bogovi rata Zeus of Child je definitivno odobren i legitiman ulazak u jednu od Sonyjevih najvrednijih franšiza koja se prodaje na konkurentskoj platformi za konzole.

Obećavam da ćete je htjeti igrati samo na osnovu opisa igre:

War Gods Zeus of Child je odlična ratna igra. Uništite sve neprijatelje i stvorenja uz Zevsove ratne bogove izazova [sic]. Ubijte ih sve svojim pištoljem. Pokrenite napade raznim kombinacijama. Dostignite najveće ubistvo čudovišta bez smrti. Osjetite moć boga upozorenja.

A ako vam to nije pomoglo, pogledajte ovaj igrani video s YouTube kanala Red Bandana Gaming:

U redu, sad ću prestati da se šalim. Bogovi rata Zeus of Child je sasvim jasno neka vrsta bog rata ripoff koji je nekako proklizao i objavljen u Xbox prodavnici. Znam da je Sony bio otvoren u vezi sa željom da objavi više igara na mobilnim uređajima i PC-u, ali ne mogu zamisliti da ima planove da donese bog rata igru na Xbox. I dok je izvršni direktor Microsoft Gaminga Phil Spencer to rekao Bog rata Ragnarokstvarni bog rata nastavak je igra on najviše želi da igra sledećimislim da ni on ne bi odobrio ovu knockoff igru.

Ako vas loše napisan opis i izuzetno grub video nisu doveli do toga, kako je primijetio Eurogamer, Bogovi rata Zeus of Child’s developer je kompanija pod nazivom Dolaka doo koja se ušuljala drugi očigledna pljačka u Xbox prodavnici: zvao se Fall Guys dvojnik Dinasaur Falling Survival (da, “dinasaurus”).


Snimak ekrana Jay Petersa / The Verge
Stranica Xbox Store za Dinasaur Falling Survival.

Microsoftovi strogi procesi certifikacije obično ne dozvoljavaju gotovim proizvodima da stignu do prodavnice (kao što ponekad vidimo u prodavnicama mobilnih aplikacija), ali Eurogamer spekuliše da bi se Dolakini naslovi mogli prodavati kroz Xbox Creators Program, koji omogućava Xbox programerima da zaobiđu tipične procese potrebne za objavljivanje igara. “Ako vaša igra integriše Xbox usluge i slijedi naša standardna pravila trgovine, spremni ste za objavljivanje,” kaže Microsoft na web stranici programa Xbox Creators.

Ipak, ne morate čitati daleko da biste pronašli primjer kako bi obje Dolakine igre prekršile te standardne Store politike. Oba naslova sadrže likove koji su očigledno prevara Kratosa i a Fall Guys bean, i iako ja definitivno nisam pravnik, čini se da to krši odjeljak 10.1.1: „vaš proizvod ne smije koristiti ime, slike ili bilo koje druge metapodatke koji su isti kao i kod drugih proizvoda osim ako proizvod nije takođe ste objavili.”

Pitali smo Microsoft šta se ovdje može dogoditi i hoće li igre ostati u prodaji. U međuvremenu, idem da gledam trejler stvarno bog rata nastavak opet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *