Vijesti

Aqara odlaže tranziciju Mattera do januara

Ažuriranje će učiniti više od 40 Aqarinih postojećih Zigbee uređaja Matter kompatibilnim i prvobitno je planirano da se uvede negde u decembru 2022. Iako kratko odlaganje može biti razočaravajuće, to možda i nije loša stvar – naš rani pregled Matter pametne kuće mreža je dala različite rezultate u pogledu povezivanja i podešavanja, tako da malo više vremena u rerni nije moglo da škodi.

Nema riječi da li kašnjenje utiče na ukupni vremenski okvir Aqare za njen prelazak na Matter. Aqarin senzor za vrata i prozor P2 i senzor pokreta i svjetla P2 prvobitno su trebali biti pušteni u prodaju početkom 2023. godine, a Matter ažuriranja za druga Aqara čvorišta, zajedno s novim multi-protokolskim Hub M3 koji može služiti i kao granica Thread ruter i Matter kontroler, obećani su za naredne mjesece.

Aqara je rekao HomeKit Authority da će uskoro dati službenu izjavu, nadamo se sa nekim dodatnim detaljima. Također smo kontaktirali Aqara u vezi s revidiranim vremenskim okvirom Matter i ažurirat ćemo ovu priču ako dobijemo odgovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *