Vijesti

Apple ukida zahtjeve za maskama za većinu svojih korporativnih radnika

Apple odbacuje svoje mandate za maske za korporativne zaposlenike na “većini lokacija”, prema internoj e-poruci tima za odgovor na COVID-19, koju je dobio od The Verge.

„Ne ustručavajte se da nastavite da nosite masku za lice ako vam je prijatnije da to radite“, piše u mejlu. “Također, poštujte odluku svakog pojedinca da nosi masku ili ne.”

Ovaj potez dolazi usred naleta visoko prenosive BA.5 varijante COVID-19. Ranije ove sedmice, tranzitni sistem BART područja Bay Area vratio je svoj mandat maski.

Apple je počeo zahtijevati od nekih zaposlenika da se vrate u ured u aprilu, ali je prestao s implementacijom svog potpunog hibridnog modela, koji bi nalagao tri dana osobnog rada za sve zaposlenike, svake sedmice.

Ovdje pročitajte Appleov interni email:

Pišemo kako bismo podijelili ažuriranje naših trenutnih protokola. U svjetlu trenutnih okolnosti, nošenje maske za lice više neće biti potrebno na većini lokacija. Kao i uvijek, redovito provjeravajte Welcome Forward za specifične zahtjeve za vašu web-lokaciju, uključujući one od lokalnih zdravstvenih vlasti, ili bilo koju stranicu koju možete posjetiti.

Svjesni smo da su svačije lične okolnosti različite. Nemojte se ustručavati da nastavite da nosite masku za lice ako vam je prijatnije. Također, molimo da poštujete odluku svakog pojedinca da nosi masku ili ne.

Hvala vam na svemu što činite kako biste podržali Appleove zdravstvene i sigurnosne protokole protiv COVID-19.

Tim za odgovor na COVID-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *