Vijesti

Apple-ovo najnovije ažuriranje Studio Display rješava problem sa zvukom

Apple je objavio novo ažuriranje softvera za Studio Display nakon izvještaja o problemima sa zvukom poput prekida zvuka i reprodukcije s prekidima (preko MacRumors). Novo ažuriranje, za koje Apple samo kaže da “riješava problem sa zvukom”, je revidirana verzija ažuriranja 15.5, a da biste ga preuzeli i instalirali, vaš Mac će morati da ima macOS Monterey 12.4 ili noviji.

MacRumors izvijestio je ove sedmice o dopisu koji ukazuje da je Apple bio svjestan da se nešto dešava. U dopisu, Apple je očigledno rekao da problemi sa zvukom nisu nastali zbog hardvera Studio Display-a, a da bi riješila probleme, kompanija je preporučila kupcima da iskopčaju ekran iz napajanja, iskopčaju sve dodatke ili uređaje, a zatim ga ponovo uključe nakon čekati 10 sekundi.

Nije jasno da li ovo novo ažuriranje zaista rješava probleme koje su ljudi prijavili, iako se čini da ih ima riješio problem Parker Ortolani se bavio. Ako i dalje nailazite na probleme, uvijek možete pokušati isključiti ekran kao što je Apple preporučio — iako je to velika gnjavaža.

Ovi problemi sa zvukom nisu jedini problemi koji su uticali na Appleov Studio Display od 1.599 dolara. Web kamera na ekranu je također bila žestoko kritizirana, a iako je Apple objavio ispravak s ciljem poboljšanja stvari, još uvijek nije tako dobar kao što biste očekivali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *