Vijesti

Apple je navodno svjestan problema sa zvukom Studio Display-a

Interni Apple-ov dopis koji je dobio MacRumors sugerira da je kompanija svjesna problema sa zvukom s kojima su se korisnici susreli kada su koristili njegov Studio Display od 1.599 dolara, ali da nema dostupno trajno rješenje za problem. Umjesto toga, u dopisu, koji je navodno distribuiran Appleovoj mreži ovlaštenih pružatelja usluga, preporučuje se da pogođeni korisnici isključe Studio Display iz izvora napajanja, odvoje dodatnu opremu, a zatim ponovo povežu monitor i uključe ga nakon 10 sekundi čekanja. .

Apple je objavio Studio Display u martu. Zajedno sa samim ekranom, ekran je također dizajniran da integriše mnoge druge uređaje koji se nalaze na tipičnom stolu, a uključuje ugrađene zvučnike, mikrofone i web kameru. Ali nedavno MacRumors napominje da su korisnici prijavljivali probleme na Appleovim stranicama za podršku, Twitteru i MacRumors vlastiti forumi. Prijavljeni problemi uključuju ispadanje zvuka, izobličenje i isprekidanu reprodukciju.

Jedan video koji je objavio Korisnik Twittera Simon B. Støvring prikazuje zvuk koji se reprodukuje kroz Studio Display koji se prekida nakon samo nekoliko sekundi, dok Parker Ortolani kaže da se danima bori da natjera zvučnike na svom studijskom displeju da rade. Mario Guzmán tvituje da će, bez čestih ponovnih pokretanja, zvuk koji se reprodukuje sa njegova dva studijska displeja na kraju postati isprekidan pre nego što se potpuno isključi.

Dobra vijest je da Appleov dopis sugerira da ovi problemi nisu uzrokovani problemima s hardverom Studio Display-a, što implicira da bi ih buduće ažuriranje softvera moglo riješiti. Loša vijest je da nema konkretnih informacija o tome kada, ili čak da li bi ovo trajnije rješenje moglo stići. Apple nije odmah odgovorio The Verge’s zahtjev za komentar.

Nažalost, ovo nije prvi problem sa softverom koji je zadesio Appleov skupi monitor. Kada smo prvobitno pregledali Studio Display, web kamera uređaja je izgledala užasno. Bilo je loše pri dobrom svjetlu, a užasno pri slabom. Apple je na kraju izdao ažuriranje softvera koje je pokušalo riješiti probleme, ali iako je poboljšalo elemente performansi web kamere, njen kvalitet je još uvijek slabiji u usporedbi s mnogim samostalnim web kamerama na tržištu. Uvjerite se sami.

Nije dobar izgled za Appleov vrhunski dodatak za Mac. Studio Display bi mogao imati puno funkcionalnosti, ali na kraju znači da ima još mnogo toga što potencijalno može poći po zlu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *