Vijesti

Amazonov 75-inčni Fire TV Omni ima novu nisku cijenu od 400 dolara

Amazonova serija Fire TV Omni nije poznata po impresivnom kvalitetu slike – nivoi crne su tako-takvi, a tačnost boja nije velika – ali nudi neke lepe pogodnosti, uključujući HDMI 2.1 eARC port. Takođe ima ugrađene mikrofone za Alexa glasovne komande bez upotrebe ruku čak i kada je ekran isključen. Za razliku od manjih konfiguracija, 75-inčni model također uključuje podršku za Dolby Vision HDR. To je pored malog kašnjenja ulaza, podrške za dvosmjerne video pozive i, naravno, mogućnosti striminga sadržaja sa Amazon Prime Video, Netflixa i svih glavnih servisa za striming. Pročitajte našu recenziju.

Što se tiče specifikacija, najnoviji iPad Pro pokreće Appleov M1 čip, ima brzu brzinu osvježavanja od 120 Hz i podržava Appleovu funkciju Center Stage, koja vas drži u centru kadra dok obavljate video pozive. Međutim, za razliku od ostalih iPad modela, Pro linija također ima dodatne funkcije kao što su Face ID i opciju za dodatno skladištenje. Doduše, ekran nije tako impresivan kao Mini LED ekran na njegovoj većoj sestri od 12,9 inča, ali je ipak dobar i, budući da je manji, prenosiviji. Osim toga, s iPadOS 16 koji će vjerovatno uskoro biti objavljen, iPad će uskoro ponuditi i druge funkcije, uključujući mogućnost povezivanja na vanjski monitor, funkcije saradnje u realnom vremenu u Pages, Numbers i Keynote-u i još mnogo toga. Pročitajte našu recenziju.

Lenovo Flex 5 možete koristiti u režimima laptopa, šatora, postolja ili tableta.
Slika: Monica Chin / The Verge

Želite li Chromebook umjesto tableta? Lenovo Flex 5 je Chromebook koji izgleda i osjeća se više premium nego što bi njegova cijena sugerirala. S obzirom na cijenu, nudi dobar izbor portova i sa microSD čitačem i USB-C portom. Takođe ima elegantnu tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem koju smo smatrali udobnom i impresivnom. Ostale dobrote uključuju fizički zatvarač web kamere i prednje zvučnike, ali imajte na umu da kvalitet zvuka nije posebno dobar. Nije, nažalost, ni trajanje baterije, koja nam je omogućila samo pet i po sati. Ipak, radi se o dobrom Chromebooku koji je trenutno u prodaji. Dok model sa višim specifikacijama koji smo testirali i nazvali naš omiljeni Chromebook za kupce srednje klase nije snižen, možete kupiti sporiju verziju sa nižim specifikacijama sa Intel Celeron N5205U procesorom, 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu za 249,99 USD umjesto 379,99 dolara na Amazonu, što je samo 2 dolara manje od njegove najbolje cijene do sada. Pročitajte našu recenziju.

Prijenosni punjač kao što je Anker’s 621 je zgodan kada ste vani ili na putovanju, a vaš telefon će uskoro ostati bez baterije. Tanka konstrukcija Ankera 621 znači da ga lako možete nositi iu torbici ili džepu. Ono što je najvažnije, kompatibilan je sa Apple-ovom MagSafe tehnologijom, što znači da se može pričvrstiti na poleđinu novijih modela pametnih telefona zahvaljujući ugrađenim unutrašnjim magnetima. To znači da možete bežično puniti telefon dok obavljate pozive ili snimate fotografije. Ne morate brinuti da će drugi magneti ometati, jer se MagSafe spaja samo na kompatibilne dodatke. Ipak, imajte na umu da je punjač kompatibilan samo sa modelima iPhone 14, iPhone 13 i iPhone 12 i da će vam trebati kompatibilna magnetna futrola za iPhone da biste ga koristili.

Još par ponuda pre nego što završimo nedelju…

Leave a Reply

Your email address will not be published.