Vijesti

Amazon vrši dostavu istog dana iz lokalnih trgovačkih centara u odabranim gradovima

Amazon je u partnerstvu s odabranim trgovinama koje smo navikli viđati u lokalnim trgovačkim centrima kako bi ponudili Prime isporuke istog dana. Za sada, ovo se odnosi samo na narudžbe od PacSun, GNC, Superdry i Diesel, ali Amazon kaže da radi na ponudi isporuke istog dana sa Sur La Tablea i 100% Pure u “narednim mjesecima”.

Usluga je također ograničena na određene gradove, koji uključuju Atlantu, Chicago, Dallas, Las Vegas, Miami, Phoenix, Scottsdale, Seattle i Washington, DC i oko njih. Ako se nalazite u blizini nekog od ovih područja, Amazon kaže da sada možete pregledavati i naručiti odabrani izbor robe iz lokalnih trgovačkih centara na Amazonovoj stranici.

Trenutno, Amazonov izbor prodavnica izgleda malo slab. Ali ako vam zatrebaju vitamini ili farmerke – a niste se družili u tržnom centru godinama – moglo bi vam dobro doći. Iako se može činiti kontraintuitivnim da Amazon isporučuje proizvode za druge trgovine, vjerovatno je pokušaj giganta e-trgovine da izgradi svoj rastući posao ispunjenja. Online prodavnice već mogu dati kupcima opciju da kupe proizvod sa Primeovim pogodnostima, a sada Amazon dozvoljava fizičkim prodavnicama da privuku više kupaca tako što će odustati od svojih usluga.

Ovo također nije prvi put da Amazon isporučuje iz lokalnih trgovina. Prije nego što je Amazon kupio Whole Foods, počeo je nuditi jednosatnu dostavu s lokalnih tržišta u odabranim gradovima 2015. Sada, njegova jednosatna usluga dostave namirnica navodi Whole Foods i Amazon Fresh u većini područja, s ograničenijom dostupnošću za isporuke iz lokalnih trgovina .

Osim isporuke istog dana, Amazon također nudi Prime članovima besplatno preuzimanje istog dana iz određenih trgovina. I oni koji nisu članovi mogu imati koristi od besplatnih lokalnih preuzimanja, ali ćete morati potrošiti najmanje 25 USD – isti prag koji morate ispuniti da biste dobili besplatnu dostavu.

Amazonova najava prati prethodne izvještaje o planovima kompanije da preuzme i isporuči robu iz trgovačkih centara. U to vrijeme, izvještaji su ukazivali da će Amazon koristiti svoje ugovorene Flex drajvere za isporuku paketa iz tržnog centra. Prema saopštenju za javnost, možete računati na „Amazon partnera za isporuku“ koji će preuzeti i isporučiti narudžbe.

“Širenje Amazonove Isporuke istog dana kako bi uključili omiljene brendove koji se isporučuju direktno sa obližnjih maloprodajnih lokacija samo je još jedan način na koji kupcima nudimo još veći izbor, pri većim brzinama”, rekla je Sarah Mathew, Amazonova direktorica za iskustvo isporuke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *