Vijesti

Amazon ulazi u brigu o mentalnom zdravlju sa Ginger partnerstvom

Amazon je svuda: u ordinaciji doktora, u domovima ljudi, u njihovim kolicima za kupovinu, a sada — iu ordinaciji njihovog terapeuta. Amazonov virtuelni zdravstveni program, Amazon Care, sada uključuje partnerstvo s kompanijom za mentalno zdravlje Ginger, navodi se na web stranici Amazon Care. Nove ponude su prvi prijavili Insider.

Na web stranici su navedene opcije za zdravlje ponašanja koje su dostupne putem Amazon Care. Pružaoci primarne zdravstvene zaštite na platformi mogu odgovoriti na neke probleme niskog stupnja, poput blage anksioznosti. Za ozbiljnije brige, pacijenti se mogu uputiti pružaocima usluga izvan Amazon Care. Ginger, digitalna platforma za mentalno zdravlje koja ljudima daje 24/7 pristup trenerima i terapeutima mentalnog zdravlja, bit će dostupna kao opcioni dodatak za kompanije koje koriste Amazon Care, piše na web stranici. “Zdravstvene informacije dijele Amazon Care i Ginger”, piše na web stranici.

U Sjedinjenim Državama postoji velika potražnja za uslugama mentalnog zdravlja, ali većini ljudi može biti teško pronaći tradicionalnog osobnog terapeuta. Aplikacije za mentalno zdravlje su se pojavile kako bi popunile tu prazninu, uprkos potencijalnim rizicima po privatnost.

Ginger i Amazon nisu javno objavili svoje partnerstvo, a Amazon nije odgovorio na zahtjev za komentar do trenutka objavljivanja.

Amazon Care je prvi put pokrenut 2019. godine kao hibridna usluga osobne i virtualne skrbi za zaposlenike Amazona u Sijetlu. Sada je dostupan kompanijama u svih 50 država koje žele da ponude uslugu svojim zaposlenima.

Ovaj najnoviji korak samo je još jedan prodor u zdravstvenu zaštitu za tehnološkog giganta, koji je takođe pokrenuo sopstvenu apoteku 2020. i ima programe koji integrišu Alexa u bolnice. U julu ove godine, Amazon je objavio da kupuje kompaniju za primarnu negu One Medical.

Amazon se uključuje u svaki aspekt svakodnevnog života – ne samo u zdravstvenu zaštitu. Prošle sedmice je također potpisao ugovor o kupovini Roomba robotskog usisivača iRobot — koji generiše mape tlocrta domova ljudi. Vjerovatno je to razlog zašto je Amazon kupio kompaniju, piše Verge recenzentica pametnog doma Jennifer Pattison Tuohy kada je dogovor prekinut. To je još jedna vitica koja dopire iz tehnološke kompanije i omotava se oko privatne sfere i još jedna stvar koja im daje “prilično potpunu sliku vašeg svakodnevnog života”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *