Vijesti

Amazon se udružuje sa Dude Perfect za alternativne prijenose nogometa četvrtkom navečer

Počevši od ove sezone, Amazon Prime Video će biti ekskluzivni dom za NFL Thursday Night Football. Ali ako ne želite da gledate glavnu emisiju u kojoj se pojavljuju dva najveća imena u sportskom emitovanju, kompanija će ponuditi alternativne streamove, uključujući i one sa izuzetno popularnim YouTube kanalom Dude Perfect.

Kreatori Dude Perfect-a izgradili su svoj gigantski YouTube kanal – on ima 58 miliona pretplatnika – na stvarima poput neobičnih vratolomija i trik-snimki, i čini se da će tu istu energiju unijeti u svoje Thursday Night Football emisije. “Pogledajte kako momci predviđaju šta će se dogoditi u sljedećoj predstavi i dočekajte zabavnu paradu tenkova za zakucavanje, puding topova, specijalnih gostiju i povremenih pokušaja svjetskog rekorda”, napisao je Amazon u saopštenju za javnost.

Amazon nije objavio tačno koji TNF igre će još uključivati ​​Dude Perfect streamove. Ako Dude Perfect ekipa nije vaša stvar, Amazon kaže da su oni “među” “višestrukim alternativnim stream ponudama” koje će biti dostupne ove sezone.

Sportsko emitiranje postaje sve važnije velikim tehnološkim kompanijama. Amazonova ekskluziva TNF posao traje 11 godina (a zapravo počinje ranije nego što je prvobitno trebalo), a partnerstvo sa kreatorima kao što je Dude Perfect moglo bi potaknuti više ljudi da se uključe. Amazon je također navodno među ponuđačima za unosan paket NFL nedjeljnih ulaznica; Apple se očigledno bori i za to. Govoreći o Appleu, nedavno je najavio veliki vlastiti sportski ugovor: prenosit će se svaki meč Major League Soccera u narednih 10 godina počevši od 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *