Vijesti

Amazon je već dobio zeleno svjetlo za FTX miniseriju

Produkcijska kuća Anthonyja i Joea Russoa AGBO povezana je s produkcijom serije, a braća navodno razmišljaju o tome da režiraju više epizoda. Raznolikost izvještava da je Amazon prisluškivao Invazija kokreator Dave Weil za izvršnog producenta trenutno neimenovane mini serije od osam epizoda koja detaljno opisuje kako je Bankman-Fried suosnivač FTX i nastavio da vodi kompaniju do krize likvidnosti koja je na kraju rezultirala njegovim smjenom. Iako još uvijek nisu objavljeni šourunneri ili kastingi, Amazon navodno promatra brojne glumce s kojima je Russos radio tokom svog boravka u režiji Marvelovih blockbustera poput Osvetnici: Rat beskonačnosti.

Nije jasno šta bi braća Ruso mogla donijeti u priču o Samu Bankman-Friedu

U godinama nakon toga Avengers: EndgameU izdanju 2019. godine, Russovi su se uglavnom fokusirali na relativno manje projekte u AGBO-u kao što je Netflixov Sivi čovek sa Chrisom Evansom u glavnoj ulozi, Apple TV Plus’ Trešnja u kojem glume Tom Holland i The Daniels Sve Svugdje Sve odjednom. Drama o grupi mladih ljudi koji se voze kripto vozom do i preko ivice litice zvuči vrlo poput projekta u koji bi se AGBO mogao upustiti, ali nije odmah jasno šta su Rusosi — koji su najbolji poznati po svojim akcionim i superherojskim filmovima – moglo bi dovesti do ove priče.

U izjavi o seriji, izvršna direktorica Amazon Studios-a Jennifer Salke nazvala je Weila i Russove idealnim partnerima „da ovu višestruku priču dovedu našoj globalnoj Prime Video publici“, a Russos je primijetio kako je nered u FTX-u zreo za dramatizaciju.

„Ona se proteže kroz mnoge sektore – slavne ličnosti, politiku, akademiju, tehnologiju, kriminal, seks, drogu i budućnost modernih finansija“, rekao je Russos. “U središtu svega nalazi se izuzetno misteriozna figura sa složenim i potencijalno opasnim motivima. Želimo razumjeti zašto.”

Prema Varietu, specifični detalji za priču o emisiji potiču iz “‘izvještavanja iz insajdera’ brojnih novinara”, ali Amazon nije otkrio od kojih novinara ili redakcija izvlači. Iako trenutno nema drugih detalja o nadolazećoj seriji, Amazon navodno namjerava pokrenuti proizvodnju u neko vrijeme sljedećeg proljeća.

Leave a Reply

Your email address will not be published.