Vijesti

Amazon je konačno dodao dobru slideshow funkciju u Echo Show

Pametni ekrani Amazon Echo Show nikada nisu bili tako dobri kao Googleov Nest Hub ili namenski digitalni okvir za fotografije za dobro obavljanje jedne stvari: prikazivanje vaših slika. To je zato što Amazon zatrpa ekran upitno korisnim informacijama i izmjenjuje vaše lijepe slike s prijedlozima za najnoviju Alexa vještinu koju biste možda željeli isprobati, receptom za salatu od jaja ili vijesti o paradajzu u obliku patke.

Ali od 5. avgusta sada možete da naredite svom Echo Show-u ili Fire TV-u da vam prikazuje samo vaše slike i ništa drugo tokom čitava tri sata.

Amazonova funkcija digitalnog foto okvira, koja je ranije bila dostupna samo na Echo Show 15, sada je na svim Echo pametnim ekranima i Fire TV-ima u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Italiji, Španiji i Australiji.

Samo recite „Alexa, start Photo Frame“ i dobićete trosatni projekciju slajdova bez nereda sa vašim Amazon fotografijama, Facebook fotografijama ili zbirkom slika. (Ako želite znati kako da vaše fotografije budu prikazane u ovim albumima, pročitajte moj članak o tome kako koristiti svoj Echo Show kao digitalni okvir za fotografije.)

Ono što je najvažnije, ovaj novi način rada okvira za fotografije sakriva sve oglase i obavještenja o kalendaru i vremenu kako bi postao slajd šou samo za fotografije. Jedini vidljivi tekst je mala linija datuma u donjem desnom uglu koja pokazuje kada je slika snimljena i iz kog albuma je.

Režim Photo Frame uklanja digitalni sat i vremensku prognozu i uključuje samo datum za sliku.
Slika: Amazon

Možete odabrati koje albume koristi način rada Photo Frame u postavkama uređaja za Echo Show ili Fire TV u aplikaciji Alexa. Pomaknite se prema dolje do prikaza fotografija i odaberite između Dnevne uspomene, Ovaj dan, Favoriti, Nedavno i druge opcije koje se povlače s vašeg Amazon Photos računa. Ovdje također možete povezati Facebook nalog ili otpremiti slike sa svog pametnog telefona ili tableta.

Photo Frame olakšava pokretanje projekcije slajdova bez potrebe za pamćenjem određenog naziva albuma i bez da se iste slike ponavljaju iznova i iznova. Takođe je lepši način da vidite svoje fotografije prikazane na Echo Show-u nego na standardnom početnom ekranu, gde veliki sat zauzima četvrtinu slike, a i dalje dobijate povremene reklame za uslugu Alexa koja prekida protok; bez obzira koliko od preko 30 izbora sadržaja početnog ekrana isključite u postavkama uređaja.

Jedina prava frustracija sada je zašto će to raditi samo tri sata prije nego što se vrati na preopterećenje informacijama standardnog početnog ekrana. Samo nam dozvolite da ga ostavimo trajno uključenim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *