Vijesti

Amazon email pozivi za kupovinu PS5 ili Xboxa sada izlaze

Još u junu, Amazon je počeo da nudi pozivnice za priliku za kupovinu teško dostupnih konzola PlayStation 5 i Xbox Series X – omogućavajući svima da okušaju sreću bez stresa zbog obnavljanja zaliha uživo i svih F5 neželjenih poruka. Sada, skoro dva meseca kasnije, Amazon je potvrdio preko svog Amazon Games Twitter naloga koji konačno izlazi na poziv za obe konzole. Ove pozivnice će se slati u talasima, a očekuje se da će još jedan krug izaći sljedeće sedmice.

Ako primite jednu od ovih pozivnica, imat ćete 72 sata da obavite kupovinu na Amazonovoj stranici putem jedinstvene veze u e-poruci. Govoreći iz iskustva iz prve ruke o pozivnici za Xbox koju sam danas primio, Amazonovi e-mailovi izgledaju pomalo generički – jednostavno su sa “Amazon.com”, a u naslovnoj liniji stoji samo “Čestitamo, pozvani ste!” Što, iskreno, na prvi pogled izgleda malo neželjeno. Zato budite sigurni da ga slučajno ne izbrišete impulsivno kao što sam ja zamalo učinio.

Ove pozivnice su dobrodošlo odstupanje od Amazonove evidencije neurednih zaliha, gdje se konzole obično brzo rasprodaju usred bezbrojnih grešaka pri naplati. Pomislili biste da bi gigant e-trgovine mogao smisliti sistem redova za ponovno zalihe artikala velike potražnje, ali ovo je barem korisna zamjena.

Ako već niste zatražili pozivnicu, stranice za standardni PlayStation 5 od 499,99 USD, paket PS5 od 549,99 USD sa Horizon Forbidden West, i Xbox Series X od 499 dolara svi imaju dugmad za traženje pozivnice na Amazonu sada. Ne morate biti Prime pretplatnik i možete vidjeti da li vam se posreći u nekom od Amazonovih nadolazećih talasa pozivnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *