Vijesti

Alexa je sada korisnija kada ste u supermarketu

Dodavanje artikla na listu za kupovinu samo svojim glasom je moderna pogodnost na koju se brzo naviknete. Ali bol zbog prepucavanja aplikacije u koju ste je dodali na svom pametnom telefonu dok vozite kolica kroz prepunu radnju može vas natjerati da čeznete za jednostavnijim danima – i papirom.

Novi widget na početnom ekranu za Amazonovu Alexa-ovu listu za kupovinu olakšava držanje na oku na vašim artiklima dok se krećete do prolaza za proizvode. Vidžet je dostupan za iPhone i Android i prikazuje vašu listu direktno na početnom ekranu. Sada pogodnost dodavanja artikala na vašu listu za kupovinu pomoću Alexa pametnih zvučnika ne mora prestati kada izađete iz kuće.

Da biste instalirali widget, morate imati najnoviju Alexa aplikaciju na svom telefonu, a zatim je dodati na početni ekran kao i svaki drugi widget aplikacije.

Alexa Shopping List widget na Samsung Galaxy Fold uređaju.
Snimak ekrana Dan Seiferta / The Verge

Na iOS-u imate dvije opcije veličine: jednu koja prikazuje dvije stavke i jednu do sedam; svaki ima i numerički indikator koji vam govori koliko je ukupno stavki na vašoj listi. Listu za kupovinu možete dodati i kao vidžet zaključanog ekrana, tako da mu možete pristupiti prevlačenjem lijevo od zaključanog ekrana. Nažalost, ne možete precrtati stavke ili ih dodati direktno u widget. Čim dodirnete widget, on će vas odvesti na listu za kupovinu u aplikaciji Alexa.

Ovo je ipak bolje nego direktno raditi s Alexa aplikacijom, gdje morate otvoriti aplikaciju, dodirnuti Više dugme, idite na Liste i bilješkeonda Kupovina da se vratite na svoju listu (osim ako vam se posreći i ona se pojavi na početnoj stranici vaše Alexa aplikacije kao prečica).

Koristeći widget na Android telefonu, dobijate više interakcije, uključujući mogućnost da označite stavke i ručno osvježite widget. Osim toga, widget je promjenjiv i možete se pomicati da biste vidjeli ostatak liste. Ali dodirom na dugme za dodavanje stavke otvara se aplikacija, iako direktno u tekstualno polje da biste počeli kucati stavku.

Iako ovo još uvijek nije savršeno iskustvo digitalne liste za kupovinu, to je lijepa nadogradnja u odnosu na prolazak kroz Alexa aplikaciju. Možda ću odbaciti svoju AnyList integraciju i sada jednostavno direktno koristiti Alexa. To bi također moglo konačno opravdati sve te sate koje sam proveo trenirajući članove svog domaćinstva da koriste svoje glasove za dodavanje stvari u kupovinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *