Vijesti

9 odličnih Android igara i pretplata na igre od 2022

Postoji mnogo sjajnih igara na Androidu za igranje, bilo da koristite telefon, tablet ili namjenski Android ručni uređaj. Neki od njih čak rade i na vašem televizoru opremljenom Google TV-om sa povezanim Bluetooth kontrolerom. A 2022. godine postalo je mnogo lakše igrati Xbox i PC igre preko oblaka ako nemate ništa protiv da platite pretplatu za to.

Za Android veterane i novopridošlice, skok u Google Play prodavnicu da pronađu novu igru ​​može biti neodoljiv. (Niste vi krivi, kustos radnje je teško za navigaciju.) Umjesto da vas ostavimo na miru da pronađete ono što je dobro iz ogromnog izbora, izvukli smo nekoliko pregršt preporuka. Sve ove igre bi trebale podržavati kontrole na dodir, a neke bi također mogle biti kompatibilne s Bluetooth kontrolerima ili dodacima za kontrolere poput Razer Kishi V2 i Backbone One.

Mnoge od ovih igara su besplatne (sa kupovinom u aplikaciji), iako neke od njih zahtijevaju plaćanje za igranje. Bez obzira na to, svi bi trebali ponuditi obilje vrijednosti repriza kako biste se zabavili kroz prazničnu sezonu i dalje.

Marvel Snap
Slika: Druga večera

Marvel Snap je mobilna igra godine, barem u smislu količine buzza koju je izazvala. To je kolekcionarska kartaška igra u kojoj svaka karta sadrži Marvel lik, zajedno s jedinstvenim sposobnostima i atributima. Upuštate se u bitke sa svojim špilom protiv online protivnika u bitkama koje traju šest minuta ili manje. Ako ovo zvuči makar malo kao nešto u čemu biste uživali, trebali biste to provjeriti. Besplatno je uz kupovinu u aplikaciji, a moj kolega Ash Parrish napisao je zgodan početni vodič.

Kolekcionarska kartaška igra u kojoj svaka karta sadrži Marvel lik, zajedno s jedinstvenim sposobnostima i atributima. Besplatno uz kupovinu u aplikaciji.

Snimak ekrana Diablo Immortal lika koji otvara škrinju kako bi otkrio blago

Diablo Immortal
Slika: Blizzard Entertainment

Blizzard’s Diablo Immortal je prvi Diablo mobilnu igricu, a ljubitelji i novopridošlice u legendarnoj izometrijskoj seriji puzanja po tamnicama trebali bi pogledati ovu igru. To je vrlo vjerna adaptacija napravljena za telefone i tablete koja izgleda prekrasno, igra dobro (ako je vaš hardver dovoljno moćan) i nudi veliku dubinu bez da vas unaprijed košta. Za Diablo neupućeni, birate klasu karaktera koja ima postavljene sposobnosti, a one će rasti kako pobjeđujete horde nemrtvih neprijatelja i šefova. Jedan od najboljih delova bilo koje igre Diablo igra je udruživanje sa prijateljima, što ova igra takođe podržava.

Diablo Immortal radi sa kontrolama na dodir i nudi podršku za kontroler.

Vjerna adaptacija napravljena za telefone i tablete koja izgleda prekrasno, dobro svira i nudi mnogo dubine. Besplatno uz kupovinu u aplikaciji.

Snimak ekrana Apex Legends Mobile: Rijeka teče kroz stjenoviti krajolik;  natpis glasi

Apex Legends Mobile
Slika: EA

Sredinom 2022. Respawn i Electronic Arts objavili su besplatnu mobilnu verziju Apex Legendshit Battle Royale pucačina iz prvog lica. Apex Legends Mobile radi sa kontrolama na dodir i nudi ograničenu podršku za kontrolere (radi sa Xbox, PS4 i PS5 bežičnim kontrolerima kao i sa Razer Kishi). Preuzmi mobilni Apex Legends nije baš jedna-na-jedan kopija konzolne i PC verzije igre. Možete igrati u perspektivi prvog ili trećeg lica, a otključavanja likova su podijeljena drugačije. Vaš napredak iz druge verzije igre neće se prenijeti ni na ovu. Inače, to je odličan način da ponesete Apex Legends iskustvo sa vama u pokretu.

Odličan način da donesete Apex Legends iskustvo sa vama u pokretu. Besplatno uz kupovinu u aplikaciji.

Snimak ekrana Pikmin Bloom: šarena mala stvorenja s velikim glavama usred travnjaka posutog tratinčicama.

Pikmin Bloom
Slika: Niantic

Igre koje sam do sada preporučio zahtijevaju puno aktivnog unosa, ali ako želite besplatnu igru ​​koja je opuštenija (i nagrade koja se jednostavno šeta okolo), isprobajte Pikmin Bloom. To je jedna od najnovijih Nintendovih mobilnih igara, a posuđuje neke od šarmantnih likova i mehanike igre sa kućne konzole kompanije Pikmin igrice. Hodajući okolo (i praćenjem GPS-a), čupate Pikmina sa zemlje u igri i sadite sadnice. Između šetnji, možete se brinuti za njih na način poput tamagočija. Ne postoji pravi krajnji cilj osim pokušaja hodanja što je više moguće kako bi stekli nove vrste Pikmin na svom putu.

Hodajući okolo (i praćenjem GPS-a), čupate Pikmina sa zemlje u igri i sadite sadnice. Besplatno uz kupovinu u aplikaciji.

Slika: Microsoft, Mojang

Ne možete pogriješiti Minecraft. Ako niste ranije igrali, to je igra za preživljavanje i izgradnju u prvom licu u kojoj je sve sastavljeno od blokova – sada već kultni izgled. Igra je dostupna na gotovo svakoj modernoj konzoli i platformi, a ipak ćete dobiti potpuno iskustvo na mobilnom uređaju, zajedno s podrškom za više igrača. Ako posjedujete igru ​​na desktopu, morat ćete je, nažalost, ponovo kupiti da biste je igrali na mobilnom uređaju (osim ako se ne pomaknete do sljedeće preporuke).

Minecraft je rijetka vrsta igre koja može ići duboko koliko želite. Neki ljudi jednostavno uživaju u sakupljanju otpada tokom dana i borbi protiv zombija noću, kopanju podzemnih tunela (uh, rudnika, otuda ime), stvaranju replika kulturnih kamena proba ili igranju toga kao obrazovnog resursa za školu.

$7

Ikonična igra za preživljavanje u prvom licu susreće se sa građevinskom igrom u kojoj je sve sastavljeno od blokova.

Genshin Impact je uvod za ovu listu, iako tehnički nije nov. U slučaju da niste čuli za igru ​​ili je jednostavno niste igrali, radi se o akciono-avanturističkom naslovu otvorenog svijeta koji ohrabruje izgled i malo igrivosti od Legenda o Zeldi: Dah divljine. Ukratko, jako je zabavno, iako nije sve u vezi s njim sasvim originalno. Programer, miHoYo, stalno dodaje više sadržaja kako bi igra bio svježa, a neprekidna je radost gledati u pokretu zahvaljujući odličnoj grafici.

Ova igra je besplatna za igranje, ali imajte na umu da joj je potreban prilično moćan telefon da bi se pokrenula sa respektabilnom brzinom kadrova. Još jedna stvar koju treba napomenuti je da, trenutno, podrška za kontroler ne postoji, tako da ćete samo trebati koristiti ekran osjetljiv na dodir da biste ga igrali.

Akciono-avanturistički naslov otvorenog svijeta koji ohrabruje izgled i malo igre Legenda o Zeldi: Dah divljine. Besplatno uz kupovinu u aplikaciji.

Crne duše nije na mobilnom uređaju, ali druge igre su ispunile njegovo odsustvo. Mrtve ćelije ogrebotine koje svrbe uz zabavnu, ali tešku igru ​​koja je namijenjena za ponavljanje. To je akciona igra sa pomičnim pomicanjem s proceduralno generiranim položajem neprijatelja (što znači, drugačiji je svaki put kada igrate), a postoji mnogo oružja, sposobnosti i faza za otključavanje pomoću ćelija koje prikupite od ubijenih neprijatelja.

Pod pretpostavkom da niste umrli do kraja svake faze, imat ćete priliku predati svoje ćelije za nagradu. Ali ako ste umrli (vjerovatno ćete umrijeti nekoliko puta – to je dio zabave), imat ćete zadatak da vratite svoje ćelije u trenutku kada ste ih ispustili. Njihovo vraćanje postaje zabavna igra.

$5

Akciona igra s pomičnim pomicanjem s puno oružja, sposobnosti i faza za otključavanje pomoću ćelija koje prikupite od ubijenih neprijatelja.

U redu, ovo tehnički nije preporuka za „igre“, već, radije, cijeli ekosistem igara koji je dostupan na Androidu. Ako se pretplatite na Xbox Game Pass Ultimate (1,99 USD mjesečno za prva tri mjeseca ako ste novi pretplatnik, 14,99 USD mjesečno nakon toga), možete posjetiti ovu stranicu na svom Android telefonu kako biste je u osnovi pretvorili u prijenosni Xbox. Na vrhu ekrana piše „Cloud Gaming Beta“ i daje vam pristup svim najnovijim igrama Microsoft Xbox Game Studios-a, kao i mnogim drugim.

Ova usluga zasnovana na oblaku omogućava vam da igrate mnoge igre Game Pass putem Wi-Fi ili LTE / 5G (imat ćete najbolje iskustvo preko Wi-Fi mreže, ali imajte na umu da ova usluga koristi puno podataka). Neke igre dozvoljavaju kontrole na dodir ili možete povezati kontroler kao što je Xbox bežični kontroler, Razer Kishi ili Backbone One.

Napomena: ne postoji aplikacija za preuzimanje, ali pomoću mobilnog pretraživača Google Chrome možete joj dati stalno mjesto na početnom ekranu. Kliknite na tri okomite tačke desno od URL adresne trake, a zatim dodirnite Dodaj na početni ekran.

$15

Ova usluga zasnovana na oblaku omogućava vam da igrate mnoge Game Pass igre putem Wi-Fi ili LTE/5G mreže. Dobijte prvi mjesec za 1 USD, a zatim 14,99 USD mjesečno nakon toga.

Slika: Nvidia

Ako posjedujete PC sa puno igrica na Steamu, Epic Games Store-u i Ubisoft Connect-u, možete dati priliku i Nvidia GeForce Now. Omogućuje vam da igrate mnoge PC igrice koje posjedujete sa te tri usluge na vašem Android uređaju bez potrebe da vaš računar bude uključen. Ovdje je kompletna lista podržanih igara. Samo povežite kontroler i spremni ste.

Kvaka sa ovom uslugom, u poređenju sa Xbox Cloud Gaming, je u tome što GeForce Now ne daje samo gomilu igara uz naknadu. U većini slučajeva, morate ih posjedovati da biste ih mogli igrati. Postoji nekoliko besplatnih igara, uključujući Fortnite, koji su dostupni besplatno. GeForce Now ima besplatni nivo koji vam omogućava da igrate igre koje posjedujete i besplatne naslove na 720p tokom jednosatnih sesija (jednostavno ćete biti isključeni, ali možete se ponovo povezati) ili možete nadograditi na 9,99 USD mjesečni nivo koji vam daje pristup virtuelnoj mašini od 1080p sposobnoj za grafiku praćenja zraka uz šestočasovne sesije igranja.

Kao i Xbox Cloud Gaming, ova usluga koristi mnogo propusnog opsega, tako da će biti štetna za trajanje baterije vašeg uređaja i ograničenje vaših internetskih podataka ako ga imate.

Nvidia GeForce Now vam omogućava da igrate mnoge PC igre koje posjedujete sa Steam-a, Epic Games Store-a i Ubisoft Connect-a. Aplikacija je besplatna; usluga ima ograničen besplatni nivo ili košta 9,99 USD mjesečno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *