Vijesti

8 sjajnih Apple Arcade igara od 2022. za vaš iPhone ili iPad

Trenutno postoji mnogo dobrih igara za preuzimanje u Appleovoj redovnoj App Store — zdravo, Marvel Snap — ali ostaje činjenica da ako ćete se redovno igrati na svom iPhoneu ili iPadu, Apple Arcade je najbolja ponuda. Za 4,99 dolara dobijate neograničen pristup rastućoj biblioteci koja sada uključuje ne samo ekskluzivne stavke kao što su Fantazijanac ali i mnoga od najboljih izdanja iz dana slave iPhonea u igricama. I nijedna od igara ne sadrži oglase ili mikrotransakcije, tako da možete jednostavno uživati ​​u njima bez brige o izdvajanju dodatnog novca.

Od svog debija 2019. godine, biblioteka igara se stalno širila, a Apple se ustalio u lijepom ritmu izdavanja igre gotovo svake sedmice. Evo osam najboljih dodataka servisu od 2022.

$5

Pruža razne igre za vaš Apple uređaj za 4,99 USD mjesečno.

Ako Air Twister kada je izašao na Sega Dreamcast, vjerovatno bi danas bio najavljen kao kultni klasik. Umjesto toga, to je nešto što možete staviti na telefon i igrati kad god želite. Riječ je o arkadnom stilu rail shooter-a legendarnog dizajnera Yu Suzukija, i značajan je iz nekoliko razloga: dodirne kontrole čine ga savršeno prikladnim za pametni telefon, dizajn svijeta vanzemaljaca je čudesno bizaran, a zvučni zapis prog rocka je jednostavno preklinjem da nosiš slušalice. Zaista se čini kao klasičan žanr dizajniran za moderne ukuse, i ne postoji ništa slično na iOS-u (ili bilo gdje, zapravo).

Mrtve ćelije je jedna od najboljih čistih akcionih igara u prošloj deceniji, a sada je kompletna igra – zajedno sa svim njenim ekspanzijama – stigla u Arcade. Igra kombinuje brutalnu, nemilosrdnu borbu sa a Castlevania-stil gotički ton i roguelike struktura koja vas polako ali postojano tjera kroz svijet. Teško je, ali kada jednom pogodite ritam i shvatite savršenu građu, teško je i odustati.

Horizon Chase 2 je igra koja poziva na neke arkadne klasike, tako da je prava stvar ako žudite da se vratite Ridge Racer ili Krstarenje SAD-om. Kontrole i staze su dovoljno složene da pruže neki izazov bez da se osjećate kao da morate biti F1 vozač samo da biste pobijedili u utrci. Takođe ima solidan režim za jednog igrača, zajedno sa automobilima za nadogradnju, a šareni vizuelni prikazi zaista se pojavljuju na dobrom ekranu.

Starčevo putovanje je kao slika koju možeš dodirnuti. Priča o životu jednog čovjeka, jednostavnu, ali potresnu priču koja se završava u brza dva sata ili tako nešto. Ono što priču čini posebno posebnom je način na koji se s njom odnosite. Starčevo putovanje je prilično jednostavna avantura, ali preokret je u tome što zaobilazite prekrasne pejzaže manipulirajući samim svijetom, pretvarajući slikovite scene u zagonetke.

Football Manager 2023 Touch

Dugotrajni Football Manager samo je stvar ako ste još uvijek tužni što je Muško Svjetsko prvenstvo završeno. Za razliku od FIFA serija, koja se prvenstveno bavi rekreiranjem iskustva na terenu, Football Manager stavlja vas iza scene. Zapošljavate se u klubu gdje ste zaduženi za taktiku, finansije, skauting i još mnogo toga. I dok serija očito ima korijene za PC, čineći menije pomalo složenim za mali iPhone ekran, zapravo je odlična za mobilne uređaje jer je to vrsta iskustva koja se može igrati u kratkim trenucima i počecima. Umjesto da svoje slobodno vrijeme provodim odgovarajući na poslovne mejlove, odgovaram na one izmišljene Football Manager.

Gris je jedna od najljepših igara koje sam ikad igrao, kao animirani film koji oduzima dah koji je također interaktivan. To je naizgled jednostavna igra sa bočnim pomicanjem o vraćanju boja u pustom svijetu, ali ima nevjerovatan stil i tok koji pomažu da se izdvoji. Takođe je nevjerovatno opraštajući, bez neprijatelja ili smrti koji bi pokvarili iskustvo i spriječili vas da vidite svu ljepotu koju igra nudi.

Svima nam trebaju trenuci tihe kontemplacije, i Hidden Folks odličan je za to. Nema vremenskih ograničenja i nikada vas ne požuruje. Umjesto toga, možete odvojiti vrijeme istražujući različite svjetove s a Gdje je Waldo?-stil igre u kojem koristite zagonetne tragove da pronađete čudne i simpatične likove i predmete. Crno-bijeli nivoi su i ogromni i razigrani, što vam omogućava da tražite iznenađenja.

The Monument Valley serija je visoki vodeni žig za mobilno igranje, a ove godine Apple Arcade je dodao odličnu drugu igru. Baš kao i original, igra se sastoji od niza arhitektonski nemogućih nivoa kojima morate manipulirati kako biste pomogli maloj figuri da dođe do kraja. Ovog puta igra takođe priča slatku priču o majčinstvu, prenetu bez ijedne izgovorene reči.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *