Softver

Zaključani ekran iPhone-a po vašoj komandi: Isprobajte najbolje nove widgete za iOS 16 odmah

Ova priča je dio Focal Point iPhone 2022CNET-ova kolekcija vijesti, savjeta i savjeta o Appleovom najpopularnijem proizvodu.

Najnoviji operativni sistem za Apple iPhoneiOS 16 — je objavljen prošle sedmice, a aplikacije trećih strana bile su odmah iza njega, a mnoge su lansirale nove verzije istog dana. Najveći dodatak funkcijama za aplikacije u iOS-u 16 je mogućnost pružanja informacija ili funkcionalnosti iz iPhoneov novi prilagodljivi zaključani ekran.

Sa novim ekranom za zaključavanje iPhone-a, možete podesiti pozadinu, promijeniti boje i fontove i dodati nove widgete koji ostaju na vašem ekranu kada je vaš iPhone zaključan. Dva tipa vidžeta — kružni i pravougaoni — nalaze se ispod prikazanog vremena, dok se treći tip — u liniji — pojavljuje kao traka iznad sata.

Možete dodati ugrađene Apple widgete iz aplikacija kao što su Vrijeme, Kalendar ili Vijesti, ili mnoštvo vidžeta trećih strana iz vaših omiljenih aplikacija, čak i Google (uskoro). U nastavku pogledajte neke od najboljih aplikacija sa widgetima za novi ekran za zaključavanje iPhone-a s iOS-om 16. Za više informacija o iOS-u 16, ovdje prve stvari koje treba uraditi nakon što se pokrenete i zašto vaš iPhone možda nema sve cool funkcije iOS 16.

iOS 16 aplikacije za dizajniranje vlastitih widgeta

Widgetsmith

Widgetsmith — robusna iPhone aplikacija za kreiranje i uređivanje vlastitih widgeta — debitovala je 2020. godine kada je iOS 14 dodao widgete na svoj početni ekran. Sada, aplikacija dodaje svoje trikove za prilagođavanje widgeta na zaključane ekrane iPhonea.

Sa Widgetsmithom, možete kreirati i prilagoditi sve tri vrste vidžeta zaključanog ekrana za dodavanje stavki kalendara, teksta, ažuriranja vremena, fotografija i još mnogo toga.

ScreenKit

Snimak ekrana Screenkit widgeta

ScreenKit je još jedna aplikacija za prilagođavanje widgeta koja se upušta u zaključane ekrane s iOS-om 16. Aplikacija uključuje mnoštvo prilagođenih ikona i drugih estetskih karakteristika.

ScreenKit olakšava kreiranje vlastitog widgeta za zaključani ekran od nule, a zatim ga dodatno prilagodite podešavanjem pozadine, boja ili ukrasa.

iOS 16 aplikacije koje pokreću funkcije ili druge aplikacije

Launcher

Snimak ekrana widgeta pokretača

Widgeti iz Launcher-a su godinama dostupni za početni ekran i Today View. Aplikacija vam omogućava da kreirate prečice za brzi pristup obeleživačima, puštanje muzike, pokretanje drugih aplikacija ili komunikaciju sa vašim najboljim kontaktima putem telefona, poruke ili FaceTime-a.

Sada možete dobiti većinu funkcija Launcher-a na zaključanom ekranu vašeg iPhone-a. Samo dodirnite lice svoje omiljene osobe da joj pošaljete poruku ili telefonski poziv.

Pokreni

Snimak ekrana Launchify widgeta

Dodajte brze prečice na zaključani ekran koje idu do vaših omiljenih iPhone aplikacija ili oznaka uz Launchify, novu aplikaciju objavljenu istog dana kada i iOS 16. Aplikacija vam omogućava da uvezete vlastite prilagođene ikone ili koristite hiljade iz vlastite biblioteke.

Besplatna verzija Launchifyja vam omogućava da dodate samo dva kružna vidžeta na zaključani ekran — pretplata za 17 USD godišnje ili 2 USD mjesečno otključava dodatne vidžete i mogućnost dodavanja aplikacija koje nisu uključene u bazu podataka Launchify.

iOS 16 uslužni programi, trackeri i aplikacije za društvene mreže sa widgetima za zaključavanje ekrana

Flighty

Snimak ekrana Flighty widgeta

Popularna aplikacija za praćenje letova Flighty je već ažurirana kako bi uključila podršku za widgete zaključanog ekrana. Sada možete samo baciti pogled na svoj iPhone kako biste dobili najnovija ažuriranja o dolascima i odlascima.

Također možete dodati vidžete za zaključani ekran sa odbrojavanjem do vašeg putovanja, vremenom na vašem odredištu, trakom toka tokom leta ili drugim detaljnim informacijama o vašem letu, uključujući broj izlaza, dodjelu sjedišta i informacije o preuzimanju prtljaga.

Facebook

Gigant društvenih medija Facebook iznenadio je korisnike na dan lansiranja iOS 16 ažuriranjem svoje iPhone aplikacije kako bi uključila podršku za dva vidžeta zaključanog ekrana. Možete dodati rođendane na prvi pogled ili najnovija ažuriranja vaših prijatelja.

Rodjendanski widget dolazi u kružnoj i pravokutnoj verziji. Najbolji vidžet za ažuriranja dostupan je samo kao širi pravougaoni vidžet i uključuje vaša najnovija Facebook obaveštenja.

Dark Noise

Vidžeti zaključanog ekrana Dark Noise

Aplikacija za ambijentalne zvukove Dark Noise postala je popularan alat za korisnike iPhonea koji vole da imaju pozadinsku buku za spavanje ili fokusiranje. Sada možete pristupiti bijelom šumu direktno sa zaključanog ekrana. Dark Noise je dodao sve tri vrste widgeta za različite zvukove i šumove uključene u aplikaciju.

Apollo za Reddit

Apollo za Reddit widgete zaključanog ekrana

Teški korisnici Reddita će cijeniti nove widgete za zaključani ekran iz ove aplikacije treće strane za praćenje popularne stranice na oglasnoj ploči. Apollo za Reddit programer Christian Selig je već kreirao nekoliko novih widgeta zaključanog ekrana za praćenje aktivnosti na Redditu na prvi pogled dok je vaš iPhone zaključan.

Možete dodati widgete koji pokazuju kako napreduje vaša najnovija objava, nove poruke u vašem prijemnom sandučetu, vaše ažurirane karma bodove, postove u trendu ili oznake vašim omiljenim podreditima, među mnogim opcijama.

WaterMinder

iPhone aplikacija WaterMinder koja je fokusirana na zdravlje pomaže vam da ostanete hidrirani, a sada možete dobiti podsjetnike da pijete više vode – direktno sa ekrana za zaključavanje iPhonea. Aplikacija je nedavno ažurirana kako bi dodala osam stilova widgeta za zaključani ekran.

Sada možete vidjeti svoje trenutne nivoe vode, vidjeti satne i sedmične grafikone i evidentirati svoja pića direktno na zaključanom ekranu vašeg iPhone-a.

Stvari

Snimak ekrana widgeta Things

Things je popularan osobni upravitelj zadataka za iPhone koji vam omogućava da kreirate liste obaveza i pratite svoj napredak u njihovom ispunjavanju. Novo ažuriranje za iOS 16 stavlja veliki dio snage stvari direktno na zaključani ekran vašeg iPhone-a.

Tri nova widgeta iz Thingsa omogućavaju vam da vidite zadatke na vašoj listi obaveza, brzo dodate novi zadatak ili pratite napredak u izvršavanju zadataka. Vidžet zaključanog ekrana stvari podrazumevano je postavljen na zadatke na vašoj listi Danas, ali ga možete prilagoditi tako da prikazuje druge stavke kao što su vaše prijemno sanduče, rokovi ili liste za kupovinu.

Parcela

Snimak ekrana widgeta Parcel

Korisna aplikacija za praćenje paketa Parcel vam omogućava da pratite napredak vaših isporuka sa 300 usluga, uključujući UPS, FedEx, DHL i Poštansku službu SAD. Sa svojim najnovijim ažuriranjem za iOS 16, aplikacija sada dodaje mogućnost praćenja određenog paketa direktno sa vašeg zaključanog ekrana. Vidžeti ekrana za zaključavanje Parcel dolaze u sva tri formata — kružni, pravougaoni i umetnuti.

Više aplikacija s novim widgetima za zaključani ekran za iPhone s iOS 16

Mnogo više iPhone aplikacija je ažuriralo ili dodalo vidžete za zaključani ekran za upotrebu sa iOS 16. Evo liste programa za koje smo otkrili da imaju nove vidžete zaključanog ekrana:

Za više informacija o iOS 16 i novom iPhoneu 14, saznajte zašto vaš iPhone možda neće dobiti sve nove funkcije iOS 16 i kako ukloniti novo dugme za pretragu sa vašeg početnog ekrana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.