Softver

Uber Rewards se gasi kasnije ove godine

Ako ste korisnik Ubera koji koristi prednosti programa lojalnosti aplikacije Uber Rewards, bolje iskoristite svoje bodove: Program se ukida.

U e-poruci korisnicima u subotu, kompanija je rekla da će besplatni program uskoro otići zbogom, jer Uber skreće pažnju na svoju plaćenu ponudu Uber One članstva.

“I dalje ćete zarađivati ​​bodove i uživati ​​u pogodnostima Rewards do kraja mjeseca”, kaže se u e-poruci. “I još uvijek ima vremena da dobijete sve nagrade koje ste zaradili: samo iskoristite svoje bodove do 31. oktobra.”

U objavi na Uberovoj stranici za pomoć stoji da se program završava 1. novembra i da se bodovi mogu iskoristiti do 31. oktobra u ponoć po lokalnom vremenu. Uber nije odmah odgovorio na zahtjev za dodatni komentar.

Pokrenut 2018. godine, Uber Rewards omogućava korisnicima da zarade bodove sa svakim dolarom potrošenim na Uber vožnje ili Uber Eats naređenja. Bodovi se mogu iskoristiti za nagrade kao što su Uber popusti i promocije i ponude partnera.

Plaćeni Uber One program nudi stvari kao što su popusti na Uber vožnje, bez naknade za dostavu za Uber Eats narudžbe i popuste na kvalifikovane Uber Eats isporuke i narudžbe za preuzimanje. Ali to se ne oslanja na zarađene poene, već plaćate mjesečnu naknadu od 10 USD.

Sean Cudahy preko CNET-ove sestrinske stranice The Points Guy nazvao je kraj Rewards “gubitak za česte Uber vozače koji brzo zarađuju bodove za popuste na buduće vožnje.”

“Sada”, rekao je, “morate platiti mjesečnu naknadu da biste dobili popust na vožnju i nećete zaraditi dodatne nagrade. Ovisno o tome koliko potrošite s Uberom, ovo bi mogao biti veliki gubitak vrijednosti. “

Čitaj više: Najbolja usluga dostave hrane: DoorDash, Grubhub, Uber Eats i više u poređenju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *