Softver

Šef Instagrama Adam Mosseri navodno se preselio u London

Šef Instagrama Adam Mosseri navodno će se preseliti u London kasnije ove godine kao dio svoje stalne borbe da održi napredak društvene mreže na sve konkurentnijem tržištu. Taj potez je dijelom posljedica Mosserijeve lične želje da se preseli u britansku prijestolnicu, navodi Financial Times.

Kao dio svog poteza, koji će biti privremen, Mosseri će također navodno izgraditi Instagram tim u novom sjedištu Kings Crossa matične kompanije Meta. Velika Britanija je trenutno najveća inženjerska baza kompanije Meta izvan SAD-a i kompanija bi mogla pokušati iskoristiti nižu cijenu rada u gradu u poređenju sa Silikonskom dolinom, nakon prvi pad prihoda.

Instagram nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Instagram se trenutno bori da definiše svoju strategiju usred konkurencije konkurentske aplikacije TikTok. Prošle sedmice Mosseri je objavio video u kojem brani promjene u aplikaciji, koje su uključivale veći fokus na video sadržaj i testiranje početne stranice preko cijelog ekrana, samo za njegove poništi svoju odluku da zadržite promjene nekoliko dana kasnije. Kompanija trenutno radi na učvršćivanju svoje stabilne uticajne osobe visokog profila, ali promjene su naišle na reakciju dva od deset najpraćenijih korisnika aplikacije, Kim Kardashian i Kylie Jenner.

Mosseri je radio za Metu od 2008. godine, a postao je šef Instagrama 2018. nakon odlaska suosnivača aplikacije iz kompanije. U decembru 2021. on svjedočio pred Kongresom o sigurnosti, nakon što je ranije ove godine pauzirao razvoj Instagrama Kids.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *