Softver

Sada možete poništiti slanje i uređivati ​​tekstualne poruke uz iOS 16

Ova priča je dio Focal Point iPhone 2022CNET-ova kolekcija vijesti, savjeta i savjeta o Appleovom najpopularnijem proizvodu.

iOS 16 je sada ovdje i to znači da konačno možete koristiti jednu od dugo očekivanih funkcija kojima smo se svi radovali: Poništavanje slanja i uređivanje tekstualnih poruka na iPhone.

Ako napravite gramatičku grešku ili čak pošaljete poruku pogrešnoj osobi, sada imate 15 minuta da uredite ono što vaša poruka kaže i dva minuta da je poništite i u suštini izbrišete tekst. Želite li saznati više o tome kako funkcionira nova funkcija iOS 16? U nastavku ćemo objasniti više.

Čitaj više: Pokrenute ponude za prednarudžbe iPhonea 14 s popustom do 1000 USD na najnovije Appleove modele iPhonea

Ako još niste ažurirali na iOS 16, evo kako ga preuzeti i instalirati na vašem iPhoneu i iPadu. Ostalo nove funkcije na iPhoneu uključiti nove opcije prilagođavanja zaključanog ekrana i Apple Pay kasnije.

Uredite poruke koje ste već poslali

Ako koristite alate za razmjenu poruka kao što je Slack, vjerovatno ste uredili barem jednu — ili 100 — poruka koje ste poslali. Bilo da ste pogriješili ili vaša poruka sadrži netačne podatke, funkcija uređivanja je lijep način da brzo izvršite ispravke. Uz iOS 16, također ćete moći uređivati ​​svoje poruke poslane s vašeg iPhonea u roku od 15 minuta od slanja.

Za uređivanje tekstualne poruke, moraćete da pokrenete Messages i uđete u bilo koju nit koja koristi iMessage, koju verovatno poznajete kao plavi tekst. Ova funkcija neće raditi sa SMS tekstualnim porukama (zeleni tekstovi). Sada pritisnite i držite prst na poruci koju želite da uredite. Ovo će prikazati Tapback reakcije i meni brzih radnji. Konačno, dodirnite Uredi.

Uređivanje tekstualne poruke na iOS 16

Tekstualna poruka će tada postati moguća za uređivanje. Možete izbrisati cijelu poruku, popraviti sve greške ili joj dodati još teksta. kada završiš, pritisnite plavo dugme za potvrdu na desnoj strani da sačuvate svoje izmene. Možete urediti samo jednu poruku do 5 puta.

Ispod vaše uređene tekstualne poruke pojavit će se dugme Uređeno koje se može izvršiti. Osoba s druge strane će također znati da je poruka uređena i ako dodirne Editedsve prethodne verzije vaše tekstualne poruke će se pojaviti iznad uređene tekstualne poruke, u blago zasivljenim oblačićima za ćaskanje.

Odmah opozovite sve poruke koje ste slučajno poslali

Slučajne poruke se dešavaju prečesto. Možda ste dodirnuli dugme za slanje kada ste hteli da izaberete emoji sličice. Ili ste možda u potpunosti poslali poruku pogrešnoj osobi. U oba slučaja, moći ćete da se setite tih poruka sa iOS 16. Za razliku od funkcije za uređivanje poruka, imate samo 2 minuta da opozovete slanje teksta.

Da poništite slanje tekstualne porukepokrenite aplikaciju Poruke, pritisnite i držite poruku (samo plavi tekst) koju želite poništiti i dodirnite Poništi slanje.

Tekstualna poruka će nestati iz vaše teme, i na vašoj strani i na primaocu. Na vašoj niti će se pojaviti poruka u kojoj se navodi da vaša poruka nije poslana, ali da ju je primalac možda već vidio.

Poništavanje slanja tekstualne poruke na iOS 16

Nažalost, ako druga osoba koristi nešto starije od iOS 16, poruka zapravo neće biti neposlana iako će vaš telefon reći da jeste.

Primalac će vidjeti sivu tekstualnu statusnu poruku koja kaže: “[Name] unsend a message” ako su već pregledali tekst. Ovo je slično funkciji Delete Message koju već imaju aplikacije poput WhatsAppa i Signala, koje također prikazuju sličnu poruku nakon što se tekst opozove.

Za više, ovo su najiritantnije funkcije iOS 16 i kako ih popraviti. Takođe, ako ste već instalirali iOS 16 na svoj telefon, uradite ove tri stvari sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.