Softver

Ovi tajni Netflix kodovi olakšavaju pronalaženje filmova koji će vam se zapravo svidjeti

Netflixova biblioteka sadržaja je toliko ogromna da ponekad listanje može potrajati više vremena nego gledanje nečega. Ako već nemate nešto na umu da gledate, prepušteni ste na milost i nemilost algoritmu – čak i ako isprobavate opcija sa dva palca gore. Streaming platforma će istaknuti TV emisije i filmove koji bi vam se mogli svidjeti na osnovu vašeg profila i onoga što ste ranije gledali. To je početak, ali vam neće pomoći da brzo pronađete nešto novo za gledanje ili bilo koji drugi žanr koji vas zanima.

Logotip CNET Tech Tips

Ali postoji tajni trik za filtriranje Netflixove biblioteke prema žanru kako biste pronašli upravo ono što tražite: Netflix kodove. Svaki od ovih kodova odgovara različitom žanru, koji algoritam koristi za kategorizaciju i isporuku preporuka. Umjesto pasivnog prihvaćanja odabira algoritma, naučite kako koristiti Netflix kodove da pronađete svoj sljedeći binge-watch.

Čitaj više: Kako isključiti Netflixove dosadne autoplay trailere

Šta su Netflix kodovi?

Netflix kodovi, iako nisu novo otkriće, zasnovani su na sistemu brojeva koji usluga koristi za kategorizaciju filmova i emisija po žanru i podžanru. Imajte na umu da se kodovi mogu koristiti samo na Netflixovoj web stranici, a ne u njegovim aplikacijama.

netflix-codes-1

Gdje pronaći Netflix kodove

Pogledajte netflix-codes.com za kompletnu listu. Postoji oko 20 kategorija kao što su anime, strani filmovi i klasični filmovi. Te kategorije su raščlanjene na specifičnije podžanrove. Na primjer, horor filmovi — kodirani 8711 — sadrže još 12 kodova kao što su dubokomorski horor filmovi, zombi horor filmovi, tinejdžerski krikovi i još mnogo toga.

Kako koristiti Netflix kodove

Najlakši način je instaliranje proširenja Better Browse for Netflix za Chrome. Evo kako:

1. Idite na Chrome web trgovinu i pretražite “Bolje pretražite Netflix”.
2. Kliknite Dodaj u Chrome.
3. Kliknite Add Extension.
4. Prijavite se na svoj Netflix nalog u novoj kartici.

Na vrhu početnog ekrana Netflixa, trebali biste vidjeti novu opciju — Pregledaj sve — pored Moja lista. Kliknite na to za ručno pretraživanje ili skrolujte kroz dostupne podžanrove.

netflix-kodovi-2

Drugi način je putem web stranice Netflix kodova. Evo kako:

1. Posjetite netflix-codes.com na vašem računaru ili mobilnom pretraživaču.
2. Pronađite žanr ili podžanr koji želite istražiti.
3. Dodirnite kod pored žanra ili podžanra koji želite.
4. Ako ste na uređaju na kojem je instalirana Netflix aplikacija, aplikacija bi se trebala otvoriti i odvesti vas direktno do žanra ili podžanra koji ste odabrali. Ako nemate instaliranu aplikaciju, otvorit će Netflix putem preglednika i možete pogledati dostupne filmove i emisije.
5. Dodirnite naslov koji želite gledati.

Netflix kodove možete koristiti i ručno u svom pretraživaču. Evo kako:

1. Posjetite netflix-codes.com na vašem računaru ili mobilnom pretraživaču.
2. Pronađite žanr ili podžanr koji želite istražiti.
3. U drugoj kartici unesite ali zamijenite INSERTNUMBER sa specifičnim kodom žanra ili podžanra.
4. Bićete prebačeni na Netflix da pregledate naslove dostupne u tom odjeljku.

Odatle možete napraviti mentalnu bilješku o filmu koji želite gledati i vratiti se u aplikaciju na željenom uređaju ili se prijaviti da gledate u svom pregledniku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *