Softver

NFL sedmica 2: Kako gledati medvjede protiv Packersa, RedZone i više bez kabla

NFL sezona 2022. je u toku. Druga sedmica je počela tako što su Chiefovi srušili Chargere Amazonova prva fudbalska emisija četvrtkom uveče. Ove nedjelje, međutim, NFL možete pronaći na tradicionalnijim stanicama na CBS-u, Fox-u i NBC-u prije nego što se u ponedjeljak navečer na ESPN-u završi drugi fudbalski vikend.

Najzapaženija utakmica u nedjelju mogla bi biti na Sunday Night Football, jer Aaron Rodgers i Green Bay Packers žele svoju prvu pobjedu u kampanji 2022. kada budu domaćini Chicago Bearsima na 20:20 ET (17:20 PT) na NBC-u.

Evo šta treba da znate da biste gledali i prenosili prvu utakmicu, kao i naše preporuke za najbolje načine za gledanje ostatka NFL sezone 2022, uključujući RedZone, iz nedelje u nedelju bez kablovske.

Koje su moje opcije striminga za NFL igre 2022.?

Plaćanje kabla je najlakše rešenje, ali ne i najjeftinije. Za rezači kablova u potrazi za uštedjeti nešto novcaopcije prijenosa NFL fudbala mogu postati malo komplikovane, s igrama koje se igraju u tri različita dana i noći svake sedmice na različitim kanalima i servisima za striming.

Većina NFL utakmica igra se nedjeljom, s jednom utakmicom svake sedmice u četvrtak navečer i još jednom svake sedmice u ponedjeljak navečer. Nedjeljom utakmice počinju u 13:00 ET (10:00 PT) i 16:00 ET (13:00 ET), s većinom AFC timova na CBS-u i većinom NFC timova na Fox-u.

Iako je prva utakmica u četvrtak navečer bila na NBC-u, ostale utakmice za Thursday Night Football bit će prikazane na Amazon Prime Video. Za razliku od prošle sezone, Prime Video jeste sada ekskluzivni dom za Thursday Night Football a igre više nisu dostupne na Fox ili NFL mreži (iako će igre biti dostupne na TV-u na lokalnim tržištima timova).

Kao i prethodnih sezona, utakmice fudbala ponedjeljkom uveče bit će na ESPN-u. Osim toga, NFL Network će ove sezone prikazati tri međunarodne utakmice odigrane u Londonu i Minhenu.

Svih pet usluge live TV streaminga nose ESPN i Fox, a svi osim Sling TV-a nose CBS. Svi osim DirecTV streama nose NFL mrežu. Za igre na CBS-u i Foxu, imajte to na umu ne nosi svaki servis svaku lokalnu mrežupa provjerite svaki koristeći donje veze kako biste bili sigurni da nosi CBS i Fox u vašem području.

Osim Prime Video, postoje još tri streaming servisa koje bi ljubitelji NFL-a trebali uzeti u obzir. Plaćeni Premium plan od Paramount Plus prikazivat će CBS igre nedjeljom i plaćeni Premium plan od Paun će prikazivati ​​NBC-jeve emisije Sunday Night Football.

A tu je i ESPN Plus, koji će imati ekskluzivnu utakmicu u sedmici 8 kada se Broncosi bore protiv Jaguarsa u Londonu.

Čekaj, ove godine treba razmotriti još jednu uslugu striminga. NFL pokreće novu uslugu striminga za gledanje igara na vašem telefonu ili tabletu – bez emitiranja na TV-u. Ranijih godina to ste mogli učiniti besplatno s Yahoo Sports aplikacijom, ali sada ćete morati platiti 5 USD mjesečno ili 40 USD za sezonu za NFL Plus aplikacija. Uz njega ćete moći gledati sve lokalne utakmice u nedjelju i nacionalne utakmice u nedjelju, ponedjeljak i četvrtak uveče, kao i doigravanje i Super Bowl – opet, samo na svom telefonu ili tabletu.

Na kraju, tu je NFL RedZone, kanal koji oživljava svake jeseni i prikazuje NFL akciju uživo tokom nedjeljnih popodnevnih utakmica. Pojavljuje se i izlazi iz utakmica uživo i pokušava prikazati svaki pogodak postignut u svakoj utakmici. RedZone je dostupan kao dodatak na četiri od pet glavnih TV streaming servisa uživo — svi osim DirecTV Stream-a.

Najbolje za sve: YouTube TV (65 USD)

YouTube TV logo na telefonu ispred TV-a.

Naš odabir iz posljednje dvije godine ostaje naš glavni izbor u 2022.

Po 65 dolara mjesečno svaki, YouTube TV provjerava sve NFL kutije. Lokalni kanali CBS, NBC i Fox uključeni su na mnogim tržištima, a uključeni su i ESPN i NFL mreža tako da možete gledati nedjeljom i ponedjeljkom navečer. Sljedeće najbolje opcije su FuboTV i Hulu Plus TV uživo; oba nude iste kanale kao YouTube TV za NFL fanove, ali za 70 dolara mjesečno.

Želite li pratiti svoj fantasy tim uz RedZone? To je dostupno na sve tri usluge kao dio dodatka. Ako ste pretplatnik na YouTube TV, možete dodati dodatak Sports Plus od 11 USD mjesečno tako što ćete kliknuti na svoj profil i otići na Postavke, a zatim na karticu Članstvo. FuboTV pretplatnici mogu otići u Moj profil i odabrati Upravljanje dodacima kako bi dobili svoj Sports Plus od 11 USD mjesečno s ponudom NFL RedZone. Korisnici Hulu-a sada mogu dodati RedZone za 10 USD mjesečno sa svojim sportskim dodatkom.

I YouTube TV i FuboTV dozvoljavaju tri osobe da gledaju odjednom (Hulu dozvoljava dva prijenosa uživo) i sva trojica imaju aplikacije na gotovo svakom mobilnom uređaju i glavnoj platformi za streaming, uključujući Amazon Fire TV, Google TV, Roku i Apple TV.

Iako su sva tri u velikoj mjeri slična, sviđa nam se YouTube TV zbog njegovog superiornog DVR-a — neograničeno skladištenje u poređenju sa 30 sati na FuboTV-u i 50 sati na Hulu-u. Sviđa nam se i YouTube TV jer vam daje opciju da streamujete u 4K za dodatnih 20 USD mjesečno. FuboTV također radi sa svojim Elite planom od 80 dolara mjesečno. Imajte na umu da samo Fox i NBC nude 4K NFL prijenose; CBS i ESPN nemaju.

DirectTV Stream nudi glavne kanale za emitovanje NFL utakmica, ali počinje od 70 dolara mjesečno i nedostaju NFL Network i RedZone.

Sling televizori Narandžasto-plavi plan za 50 dolara mjesečno donosi vam ESPN i NFL mrežu, a na odabranim velikim tržištima Fox i/ili NBC, ali i dalje će vam nedostajati CBS. Takođe možete dodati RedZone za 11 USD mjesečno uz dodatak Sports Extra.

Najjeftiniji način za stream NFL RedZone

Ja'Marr Chase bježi od Baltimore Ravensa

RedZone je čest način praćenja svih NFL akcija nedjeljom omiljenih fanova, način da se uhvati svaka velika utakmica u ligi. Najjeftiniji put do RedZone je nabaviti Sling TV Blue za 35 USD mjesečno i dodati dodatak Sports Extra od 11 USD mjesečno.

Ova opcija se također može streamati na nizu uređaja uključujući iOS, Android, Apple TV, Roku, Chromecast, Amazon Fire TV i web pretraživače.

Napomena: Ako se pretplatite samo na Sling’s Orange paket, nećete moći dobiti RedZone u Sports Extra. Vaš osnovni paket mora biti ili Sling Blue ili njegov veći Sling Blue Plus Orange paket da biste mogli dobiti RedZone kao dodatak. Ako odaberete ovo drugo, dodatak Sports Extra iznosi 15 USD mjesečno jer ćete također dobiti dodatne kanale kao što su SEC Network, ACC Network i PAC 12 Network.

Ako uglavnom planirate da gledate na telefonu, možete pogledati i RedZone Mobile, koji se nalazi u NFL aplikacija. Ovo je zasebna pretplata od NFL Plus-a i košta 35 dolara za sezonu (što se smanjuje na oko 7,78 dolara mjesečno za otprilike četiri i po mjeseca regularne sezone fudbala). Iako je ovo jedan od najjeftinijih načina da dobijete RedZone, imajte na umu da – slično kao NFL Plus – nećete moći da ga prenosite AirPlay ili Chromecast na veći ekran i da ćete morati gledati na svom telefonu.

Budžetska alternativa za ljubitelje NFC-a u velikim gradovima: Sling Blue (35 USD) ili antena (20 USD jednokratno)

Sling plava narandžasta 2020

Oni koji žele da uštede nešto novca možda žele da pogledaju Sling Blue za 35 dolara mesečno. Iako mu nedostaje ESPN, što znači da ćete propustiti Monday Night Football, na odabranim tržištima moći ćete dobiti Fox i NBC. Kvaka je u tome što su te pijace uglavnom u velikim gradovima, pa ako živite izvan nekog od tih područja, Sling Blue možda nije za vas.

Takođe možete dodati RedZone putem kompanijskog dodatka Sports Extra od 11 USD mjesečno.

Fox većinu NFC utakmica emituje nedjeljom, dok NBC ima nogomet u nedjelju navečer. CBS, koji emituje većinu AFC igara, uopće nije uključen na Sling. Ali an antena može popuniti te lokalne praznine u kanalima bez mjesečne naknade.

Budžetske alternative za AFC fanove: Paramount Plus (ili antena)

045-paramount-plus-launch-3-4-2021

Postoje neke aplikacije koje nude CBS-ovu listu nedjeljnih AFC igara uživo, uključujući Paramount Plus Premium nivo za 10 USD mjesečno. Međutim, ovisno o tome gdje živite, vaša lokalna CBS stanica (i te NFL igre) možda neće biti dostupne. CBS nudi usluge livestreaminga na mnogim tržištima; možete sami provjeriti ima li u vašem području CBS prijenos uživo ovdje.

Antena je još jedna opcija za dobijanje CBS-a. I kao što smo već spomenuli, bežična antena spojena na vaš TV pruža još jednu opciju, bez potrebe za streamingom ili mjesečnom naplatom, sve dok imate dobar prijem.

Fudbal u četvrtak uveče: Amazon Prime Video

Proteklih godina, utakmice Thursday Night Football su prikazivane na Prime Video, ali su bile dostupne i na Fox ili NFL Network. Ove godine, počevši od 2. sedmice, igre četvrtkom uveče će biti dostupne samo na Prime Video, što će fanovima NFL-a dati više poticaja od besplatne dvodnevne dostave da se prijave za Amazon Prime račun za 15 USD mjesečno ili 139 USD godišnje. Također se možete pretplatiti samo na Prime Video za 9 USD mjesečno.

Fudbal u četvrtak uveče na Prime Video

Šta je sa nedjeljnom kartom?

Još jednu sezonu, NFL Sunday Ticket je i dalje uglavnom ograničen na pretplatnike DirecTV satelita. Dok očekuje se da će se to promijeniti 2023, oni koji žive u zgradama koje ne mogu da dodaju satelitsku antenu već mogu dobiti streaming verziju za gledanje fudbala počevši od 294 USD za paket To Go za sezonu, ili 396 USD za Max paket koji uključuje RedZone kanal (studentska verzija dostupan je i uz popust). Svoju adresu možete provjeriti na stranici Sunday Ticket. Oba paketa imaju jednonedeljnu besplatnu probnu verziju.

Problem je, međutim, u tome što čak i ako ispunjavate uslove, to ne uključuje lokalne igre. Možete gledati samo nedjeljne utakmice koje se ne emituju na CBS, Fox ili NBC u vašem području. Oni također neće biti od pomoći kada dođe vrijeme doigravanja — jer će vam trebati vaše lokalne stanice i ESPN da pratite sve te utakmice.

Za 65 dolara mjesečno, uz YouTube TV dobijate sve glavne fudbalske kanale. Osim toga, RedZone je dostupan za dodatnih 11 USD mjesečno. Uključite svoj poštanski broj na stranicu dobrodošlice YouTube TV-a da vidite koje su lokalne mreže dostupne u vašem području.

Pročitajte našu recenziju YouTube TV-a.

Plavi plan Sling TV-a od 35 dolara mjesečno uključuje NBC, Fox i NFL Network. Ovdje unesite svoju adresu da vidite koji su lokalni kanali dostupni tamo gdje živite. NFL RedZone je također dostupan za dodatnih 11 USD mjesečno.

Napomena: Ova verzija Sling TV-a ne uključuje ESPN. Za to ćete morati da se prebacite na narandžasti plan slične cene ili da uzmete kombinovani paket od 50 USD mesečno. Uz kombinovani plan, RedZone je dodatnih 15 USD mjesečno.

Pročitajte našu recenziju Sling TV-a.

Oni koji traže CBS igre moći će da ih strimuju na Paramount Plus sa svojim Premium nivoom od 10 USD mjesečno. Možete sami provjeriti ima li u vašem području CBS prijenos uživo ovdje.

Pročitajte našu recenziju Paramount Plus.

Igre u četvrtak navečer, počevši od 2. sedmice, bit će dostupne samo na Amazon Prime Video. Za milione Amazon Prime pretplatnika, Prime Video kanal je već uključen bez dodatnih troškova. Ali ako niste pretplatnik, možda bi se isplatilo izdvojiti 9 dolara mjesečno za naknadu za samostalnu TV uslugu.

Pročitajte našu recenziju Amazon Prime Video.

Leave a Reply

Your email address will not be published.