Softver

Netflix, Disney Plus, HBO Max: Uštedite na strimingu s jednim pametnim trikom

Postoji mnogo sjajnih emisija i filmova u desetinama streaming usluge, ali čak i pretplata na pet njih mogla bi vas koštati više od 50 USD mjesečno. (Samo pogledajte najnovije vijesti o cijenama za Disney Plus.) Pokazaćemo vam trik koji vam može pomoći da uštedite novac.

Razmislite o ovome: pretplatite se na jednu ili više usluga kao što su Netflix, Hulu, Disney Plus ili HBO Max, streamajte dok vaša omiljena serija ne završi svoju sezonu, a zatim potražite sljedeća stvar koju treba gledati. Ali isplati li se više pretplata držati aktivnim ako ne gledate aktivno ništa na njima? Mislim da nije.

Ovo je pregled naše strategije uštede novca i nekoliko savjeta o tome kako postati majstor u tome.

Čitaj više: Najbolja usluga live TV striminga za rezanje kablova u 2022

Rotirajte svoje streaming usluge

Za rezači kablova, ostavljajući skupe kablovske pakete iza sebe u korist striminga je pobeda za novčanik. Budući da se možemo prijaviti za mjesečne planove, lako je uskočiti u uslugu striminga i iskočiti kada cijene porastu ili sadržaj presahne. Prema Deloitteovom izvještaju o medijskim trendovima za 2022., najveći razlozi zbog kojih ljudi otkazuju pretplatu na striming su cijene i nedostatak svježeg sadržaja. Medijske kompanije ovo ponašanje nazivaju “odliv”. Ovo nazivamo metodom rotacije.

Prednosti? Štedite novac i izbjegavate sušu sadržaja. Recimo vrući naslov poput Kuća zmaja ili The Real Housewives će se premijerno prikazati na servisu. Zabilježite ukupan broj epizoda i pričekajte dok sve ne budu dostupne odjednom na platformi. Otkažete HBO Max, Disney Plus ili neku drugu uslugu, a zatim, kada epizode postanu dostupne, ponovo se pretplatite da nadoknadite svoje omiljene. Moj mjesečni vodič dalje koje streaming usluge otkazati može vam pomoći da održite korak.

Loša strana? Nećete imati trenutni pristup svakoj emisiji koju želite da gledate i moraćete da sačekate do emitovanja cele sezone. A budući da mnoge usluge striminga objavljuju nove epizode svake sedmice, a ne sve odjednom, možda nećete biti uhvaćeni u isto vrijeme kada i vaši prijatelji. Ako ste neko ko više voli da gleda epizode odmah kada ispadnu, možete odlučiti da se isplati imati više pretplata istovremeno. Međutim, ako imate strpljenja, možete uštedjeti nešto novca.

Čitaj više: Najbolji uređaj za striming za 2022.: Naši izbori od Rokua, Googlea, Fire TV-a i Applea

Strategija takođe može da funkcioniše ako imate a Usluga live TV streaminga držati korak sa određenim sportom. Kada se sezona završi, otkažite uslugu i uštedite veliku uštedu ili pređite na jeftiniju platformu sa manje kanala kao što je Sling TV.

Diego Luna kao Cassian Andor sjedi unutar svemirskog broda

Savjet br. 1: Otkažite pretplatu na streaming prije naplate

Postavite kalendarske podsjetnike za ciklus naplate i predstojeće datume objavljivanja TV emisije ili filma. Dajte sebi dovoljno upozorenja da započnete ili prekinete pretplatu. Aplikacije kao što su JustWatch, TV Time i Hobi pomaže vam da pratite kada i gdje se TV emisije i filmovi pojavljuju na streaming servisu.

Savjet br. 2: Ugovorite uslugu streaminga

Tražiti popusti na streaming usluge. Na primjer, Starz nudi posebnu stopu od 5 USD mjesečno tokom tri mjeseca, što smanjuje njenu redovnu mjesečnu stopu od 9 USD skoro na pola. Također možete iskoristiti Disney Bundle, koji pruža pristup Disney Plus, Hulu i ESPN Plus u jednom paketu po sniženoj cijeni. I kvalifikovani Hulu pretplatnici mogu dodati Disney Plus za 3 USD. Na kraju, provjerite kod svog mobilnog operatera koji nude besplatne pretplate na streaming.

Čitaj više: Najbolje ponude za streaming usluge od Verizona, AT&T-a i T-Mobilea

Savjet br. 3: Odaberite jedan ili dva zadana streamera

Pretplatite se na jednu ili dvije usluge koje morate imati u toku godine i odaberite još samo jednu ili dvije opcije koje odgovaraju vašem mjesečnom budžetu. Rotirajte bonus usluge prema onome što želite da gledate, osiguravajući da ne propustite svoje omiljene emisije dok se pridržavate ograničenja mjesečne potrošnje.

Savjet br. 4: Držite se mjesečnog obračuna

Izbjegavajte godišnje pretplate i obratite pažnju na datume plaćanja za automatsku obnovu. Vaš ciklus naplate može pomoći u određivanju kada je najbolje vrijeme da napustite uslugu, čak i ako ste se prijavili samo za besplatnu probnu verziju.

Savjet br. 5: Nemojte otkazivati ​​uslugu striminga, pauzirajte je

Hulu vam to dozvoljava pauzirajte svoju pretplatu do 12 sedmica, a Sling ima sličnu opciju sa odredbama. Provjerite kod svog provajdera streaminga možete li napraviti privremenu pauzu bez otkazivanja.

Probajte i ako vam se ne sviđa, uvijek se možete ponovo pretplatiti. Za više odličnih savjeta o streamingu TV-a, pogledajte ovaj vodič za Netflixovi skriveni trikovi i naše preporuke za najbolji internet servisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *