Softver

iOS 16: Postoji jednostavno rješenje za frustrirajuće dugme za pretragu na iPhoneu

Ova priča je dio Focal Point iPhone 2022CNET-ova kolekcija vijesti, savjeta i savjeta o Appleovom najpopularnijem proizvodu.

Ako jesi preuzet iOS 16vjerovatno ste primijetili gomilu nove funkcije na vašem iPhoneu. Mnogi od njih su lijepi dodaci koji čine svakodnevne zadatke poput slanje tekstualnih poruka samo malo lakše. Ali, postoje i drugi koji možda ne voliščak i ako dobijete novi iPhone 14.

Jedna posebno frustrirajuća karakteristika koja vam pada na pamet je dodavanje dugmeta za pretragu na dnu početnog ekrana (odmah iznad vašeg doka). Mnogi ljudi nisu zadovoljni novom postavkom početnog ekrana i evo zašto: dok je funkcija pretraživanja na iOS-u korisna za brzo pronalaženje tekstualnih poruka, datoteka, postavki, web stranica i fotografija, novo dugme je postavljeno na lokaciju na kojoj je lako slučajno dodirnuti to — posebno kada skrolujete kroz različite stranice početnog ekrana.

A kada nehotice pritisnete novo dugme za pretragu, funkcija pretrage se aktivira preko celog ekrana. Zatim morate prevući prstom iz njega da biste se vratili na početni ekran, što je neugodno.

Čitaj više: Najbolje navlake za iPhone 14 do sada

Objasniću vam lako rešenje da se rešite novog dugmeta za pretragu na početnom ekranu. Ako želite saznati više o iOS-u 16, provjerite kako poništiti slanje i urediti tekstualne poruke, pogledajte sve vaše sačuvane lozinke za Wi-Fi i prilagodite zaključani ekran pomoću widgeta. A evo zašto biste to možda željeli pričekajte prije prelaska na iOS 16.

Kako se riješiti novog dugmeta za pretragu na iOS-u 16

Na vašem iPhone uređaju koji koristi iOS 16, pokrenite Postavke aplikaciju, idite na Početni ekran i isključite Prikaži na početnom ekranu dugme ispod “Traži”. Umjesto dugmeta za pretragu na početnom ekranu, sada ćete videti nekoliko tačaka koje označavaju različite stranice vašeg početnog ekrana. Ako pritisnete, ništa se neće dogoditi.

Ako želite da pristupite funkciji pretrage nakon uklanjanja dugmeta na početnom ekranu, možete joj pristupiti na tradicionalan način: prevucite prstom prema dolje s bilo kojeg mjesta na ekranu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.