Softver

HBO Max će se spojiti s Discovery Plus sredinom sljedeće godine

Usluga striminga HBO Max će se kombinovati sa Discovery Plus za američke pretplatnike tokom ljeta 2023. godine, rekao je Warner Bros. Discovery u četvrtak, navodeći detalje o planovima za potez koji je telegrafirao otkako je kompanija formirana mega spajanjem ranije ove godine.

Latinska Amerika će dobiti mešovitu verziju usluga kasnije 2023. Neka evropska tržišta na kojima HBO Max već posluje uslediće početkom 2024. godine, a kompanija će lansirati kombinovanu ponudu na nekim novim azijsko-pacifičkim i evropskim tržištima kasnije 2024. .

Kompanija nije navela nikakve promjene cijena jer se dvije usluge spajaju. Warner Bros. Discovery je dodao da istražuje mogućnost pokretanja neke vrste besplatne ponude striminga podržane oglasima.

Plan da se kombinuju HBO Max i Discovery Plus je “glavni prioritet”, rekao je u četvrtak izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav, u raspravi o strategiji striminga kompanije. Ove dvije usluge zajedno imaju 92 miliona pretplatnika, a Warner Bros. Discovery je rekao da predviđa dodavanje više od 40 miliona članova do 2025. Poređenja radi, Netflix, najveći svjetski servis za strimovanje pretplate, ima skoro 221 milion.

U aprilu su Discovery i WarnerMedia zatvorili svoje Megaspajanje vredno 43 milijarde dolara da formiraju kombinovani Warner Bros. Discovery. Dogovor je ujedinio holivudsku moćnu kuću WarnerMedia — dom servisa za striming HBO Max, filmskog studija Warner Bros. i TV kanala kao što su HBO, CNN, TBS i još mnogo toga — s Discoveryjem, poznatim po rijaliti programima i programima bez scenarija na svojim kablovskim mrežama i streamingu usluga Discovery Plus.

HBO Max je poznat po prestižnim originalima i bogatoj biblioteci vrhunskih filmova. Discovery Plus, s druge strane, poznat je po neskriptiranom programiranju i na visokom (poput nagrađivanih prirodoslovnih dokumentaraca) i na nižem (kao što su Goli i uplašeni i divlje popularni 90-dnevni verenik).

Ali kombinacija kompanija zamaglila je budući oblik i HBO Max i Discovery Plus. Ranije ove godine, rukovodstvo nove kompanije bilo je jasno da želi kombinovati te dvije usluge, ali rukovodioci do četvrtka nisu precizirali kako i kada. Warner Bros. Discovery je također ranije rekao da će razmotriti posredničke korake poput spajanja usluga u paket s popustom prije pune kombinacije ova dva.

Njihova kombinacija dolazi u vrijeme kada streaming video nikada nije bio popularniji — a konkurencija oko njega nikad žešća. U posljednje dvije godine, medijski giganti i tehnološki teškaši lansirali su svoje rivale Amazon Prime Video i Netflix, sa uslugama kao što su Apple TV Plus, Disney Plus, HBO Max i Paun izvlačenje. Ove tzv streaming ratova također utiče na to koliko usluga morate koristiti – i platiti – da biste gledali svoje omiljene emisije i filmove na mreži.

Najnovije vijesti dolaze nakon izvještaja o rastućem broju ukinutih emisija, filmova i drugih projekata. Nedavno je film Batgirl odjavljen u utorak, uprkos činjenici da je film (sa prijavljenim Budžet od 90 milijardi dolara)činjenica da je film već bio u fazi postprodukcije. Ranije ove godine, Warner Bros. Discovery je ubio CNN Plus, streaming servis koji je dopuna 24-satnoj mreži vijesti, u roku od otprilike tri sedmice od njegovog pokretanja.

Zajedno, te i druge odluke su podcrtale eru stezanja kaiša pod Zaslavom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *