Softver

Google dodaje podebljane rezultate citiranim pretragama

Google pretraga dobija blago poboljšanje za ljude koji upisuju dvostruke navodnike prilikom postavljanja upita. Tehnološki gigant je nakon procjene povratnih informacija korisnika rekao da je to podebljani tekst u Google pretraživanju s riječima ili frazama koje osoba stavlja pod navodnike, prema postu na blogu u četvrtak.

Konkretno, isječci, redovi teksta koji se pojavljuju ispod rezultata pretraživanja, sada će sadržavati dio članka direktno u pretraživanju, podebljavajući određenu citiranu riječ ili frazu.

Na primjer, ako neko traži “Galaxy Z Fold 4” u navodnicima, Google će vratiti rezultate sa tom specifičnom frazom podebljanom, pokazujući gdje se pojavljuje u članku. Ovo može ubrzati pretragu za korisnike, jer mogu vidjeti da li su relevantne informacije koje traže u članku prije nego što kliknu na to.

Google je rekao da to nije uvijek radio u prošlosti, jer se fraza koju osoba možda traži mogla pojaviti u meniju stranice. Za neke, isječak o dugmetu menija možda neće biti od koristi.

Boldovanje je dostupno samo korisnicima desktopa. Google nije rekao da li će i kada upiti podebljani navodnicima doći na mobitel.

Kada je upitan za komentar, Google je ukazao na svoj blog post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *