Softver

Evo kako da nadogradite zaključani ekran vašeg iPhone-a u iOS 16

Ova priča je dio Focal Point iPhone 2022CNET-ova kolekcija vijesti, savjeta i savjeta o Appleovom najpopularnijem proizvodu.

iOS 16najnoviji mobilni operativni sistem za Apple iPhonepušten je u svim kompatibilnim iPhone uređajima U ponedeljak. Dok je nova nadogradnja puna cool karakteristikamožda najveći je novi prilagodljivi zaključani ekran.

Novi zaključani ekran na iPhone uređajima sa iOS 16 omogućit će vam da automatski rotirate slike, omogućite filtere, promijenite vrstu i boju fonta, dodate widgete i još mnogo toga. Ako ste čekali priliku da se oslobodite Appleovih tradicionalno ograničenih opcija zaključavanja ekrana, vaše vrijeme je stiglo.

Evo kako možete prilagoditi zaključani ekran iOS 16.

Da biste prilagodili ili dodali filter slici na zaključanom ekranu, jednostavno pritisnite i držite sliku i dodirnite Prilagodi. Odatle prijeđite prstom ulijevo ili udesno da odaberete različite stilove, filtere i fontove. Ako želite ići dalje od ponuđenih predloženih stilova, možete dodatno prilagoditi dodirom na bilo koji element na zaključanom ekranu. Na primjer, ako želite promijeniti font ili boju vremena, možete dodirnuti sat da to učinite.

Također možete dodati vidžete direktno na zaključani ekran ako želite na prvi pogled imati informacije kao što su vrijeme, prstenovi aktivnosti ili događaji iz kalendara. Možete dodirnuti na znak plus ispod sata za podizanje Galerija vidžeta. Zatim samo prevucite bilo koji vidžet koji želite iz galerije na zaključani ekran.

Galerija widgeta za zaključani ekran iOS 16

Nakon što personalizirate zaključani ekran prema vašim specifikacijama, možete dodirnuti Gotovo u gornjem desnom uglu da ga sačuvate.

Također možete kreirati potpuno novi izgled od nule. Prevucite prstom udesno na zaključanom ekranu da biste otvorili novu galeriju pozadina s različitim unaprijed postavljenim kolekcijama i dizajnom koje možete birati. Ili možete odabrati iz vlastite biblioteke fotografija.

Galerija pozadina za zaključani ekran iOS 16

Ako želite da listate niz fotografija tokom dana, možete odabrati Promjenjivanje fotografija opcija. Možete pretraživati Predložene fotografije biblioteku da pronađete fotografije inteligentno odabrane iz vaše biblioteke fotografija.

Za više savjeta, pogledajte kako prilagoditi početni ekran i 20 podešavanja koja će promijeniti način na koji koristite svoj iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.