Softver

Disney Plus podiže cijene i uvodi nivo koji se podržava oglasima

Disney Plus predstavlja pretplata podržana oglasima na svoj streaming servis i podizanje nekih cijena u tom procesu, saopštila je kompanija u srijedu.

Nove opcije i cijene će stupiti na snagu 8. decembra, rekao je Disney tokom prezentacije zarade. Ovo je drugo poskupljenje za streaming servis, koji lansirana po cijeni od 7 dolara u novembru 2019 i porasla na 8 dolara u martu 2021.

Od kraja ove godine, ako ne želite povećanje cijene, još uvijek možete platiti 8 dolara Disney Plus, ali ćete morati gledati oglase. Ako želite verziju bez oglasa, morat ćete platiti dodatnih 3 USD za nadogradnju na premium za 11 USD mjesečno, ili 80 USD godišnje.

Kao samostalne usluge, Disney Plus, Hulu i ESPN Plus će ponuditi osnovne (sa oglasima) i premium (bez oglasa) nivoe. Hulu Basic će koštati 8 USD mjesečno, a Hulu premium će koštati 15 USD mjesečno. ESPN Plus sa oglasima će koštati 10 USD mjesečno ili 100 USD godišnje.

Također će biti novih 10 dolara mjesečno Disney Bundle plan koji kombinuje Disney Plus i Hulu, oba sa reklamama, ali bez ESPN Plus.

Čitaj više: Kako se prijaviti za Disney Bundle (ako već imate Hulu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *