Softver

Discord Fanovi: Recite zbogom toj poruci ‘Podrška za Android stiže uskoro’

Discordova Android aplikacija je možda u prošlosti izazvala frustraciju kod nekih korisnika. Ponekad bi korisnici Androida vidjeli poruku koja glasi “Android podrška stiže uskoro” nakon što je objavljeno ažuriranje, dok su korisnici iOS-a i desktopa uživali u novim funkcijama. Ali ta poruka bi mogla biti stvar prošlosti.

Discord je 1. avgusta najavio veliko ažuriranje za Android razvojni okvir aplikacije. Korisnici bi trebali očekivati ​​značajna poboljšanja aplikacije nakon što se objavi automatsko ažuriranje u narednim sedmicama nakon što je Discord ponovo napravio aplikaciju koristeći razvojni okvir React Native.

Ovaj okvir je razvio Meta i korišten je za pokretanje Android i iOS aplikacija kao što su Facebook i Bloomberg. Ono što ovaj okvir čini posebnim je to što omogućava programerima da rade na različitim platformama bez mnogo dodatnog napora, štedeći vrijeme i energiju.

To znači da bi korisnici Androida trebali početi primati ažuriranja približno istom brzinom kao i korisnici iOS-a i desktopa.

Detalji dizajna će biti uniformniji na različitim platformama, ali će i dalje biti jedinstveni. Na primjer, nakon što novi korisnici Androida preuzmu aplikaciju, dočekat će ih veći font koji je sličan onom u iOS aplikaciji. Trenutni korisnici će imati mogućnost promjene fonta u postavkama Discorda.

Novi proces razvoja također znači da bi korisnici Androida trebali češće dobijati ažuriranja. Prije ažuriranja, Discord timovi bi morali održavati različite baze koda za različite uređaje, ali novi proces razvoja konsoliduje posao. Budući da će timovi imati manje baza kodova za održavanje, moći će da riješe sve ispravke grešaka ili druga ažuriranja na pravovremeniji način.

Iako novo ažuriranje znači da bi korisnici Androida trebali brže primati buduća ažuriranja, neki korisnici koji su preuzeli ažuriranje žalili su se na Redditu da ažuriranje čini aplikaciju greškom. Problemi u velikim ažuriranjima aplikacija ili softvera nisu neuobičajeni i obično se rješavaju s vremenom.

Ako ste korisnik Androida i nemate Discord aplikaciju, možete je preuzeti sa Google Play trgovine.

Za više vijesti o Androidu, pogledajte kako da obrišete kolačiće i keš memoriju vašeg Androida, postavke da promijenite kako biste maksimalno iskoristili svoj Pixel 6 i šta znamo o nadolazećem Pixelu 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *