Softver

Apple-ov iOS 15.6 na vašem iPhoneu: svako ažuriranje o kojem trebate znati

Appleov iOS 15.6 je ovdje. Objavljeno 20. jula, nastavak na iOS 15.5 je spreman za preuzimanje na vaš iPhone. Ažuriranje softvera uključuje ispravke grešaka — uključujući grešku koja je pogrešno pokazala da je memorija telefona puna — i nova funkcija za gledanje sportova uživo u TV aplikaciji.

TV aplikacija će vam sada omogućiti ponovno pokretanje sportskih igara uživo koje su već u toku, kao i pauziranje, premotavanje unazad i unaprijed. iOS 15.6 također uključuje dugačku listu sigurnosnih ažuriranja za iPhone.

Evo Appleovih napomena o izdanju od 20. jula:

iOS 15.6 uključuje poboljšanja, ispravke grešaka i sigurnosna ažuriranja.

  • TV aplikacija dodaje opciju za ponovno pokretanje sportske igre uživo koja je već u toku i pauziranje, premotavanje unazad ili unaprijed
  • Rješava problem u kojem postavke mogu nastaviti prikazivati ​​da je pohrana uređaja puna čak i ako je dostupna
  • Rješava problem koji može uzrokovati usporavanje brajevih uređaja ili prestanak reagiranja prilikom navigacije tekstom u pošti
  • Rješava problem u Safariju gdje se kartica može vratiti na prethodnu stranicu

Ovo bi moglo biti posljednje ažuriranje za iOS 15 prije nego što sljedeći mobilni softver kompanije, iOS 16, dobije široko izdanje uz o iPhone 14 o kojem se puno priča. Sljedeća verzija iOS-a, tj dostupno sada u javnoj beta verzijiće donijeti nekoliko novih funkcija, uključujući mogućnost uređivanja i opoziva slanja poruka, novi prilagodljivi zaključani ekran, promjene u obavještenjima, kao i ažuriranja za Wallet i Apple Pay.

Apple je također objavio iPadOS 15.6, MacOS 12.5, WatchOS 8.7 i TVOS 15.6. Pored sigurnosnih ažuriranja, iPadOS 15.6 i MacOS 12.5 dobili su isto ažuriranje TV aplikacije za sportove uživo kao iOS 15.6, dok je WatchOS 8.7 donio ispravke grešaka, a TVOS 15.6 je dobio poboljšanja performansi i stabilnosti, navodi Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *