Softver

3 odlična VPN-a za Xbox u 2022

Ako se pitate da li zaista trebate koristiti a VPN sa vašom Xbox igraćom konzolom, kratak odgovor je vjerovatno da. Virtuelna privatna mreža može spriječiti vašeg provajdera internetskih usluga da vas priguši na osnovu vrste podataka koje koristite, omogući vam da prevaziđete geoblokiranje za povezivanje sa serverima za igre u vašim omiljenim zemljama i osigurate da vaši kolege igrači ne mogu vidite svoju pravu IP adresu (što otežava nekome da vas locira zbog SWATing ili DDoS napada).

Ali pronalaženje najboljeg VPN-a za Xbox može biti izazovno. Postoji mnoštvo VPN usluga koje možete izabrati, a ne nude sve konkurentne brzine, ne rade svi sa video streamingom, a samo neke podržavaju Microsoftovu Xbox platformu. Zato smo praktično testirali sve glavne VPN igrače kako bismo pronašli najbolji dostupni VPN za Xbox. Sve naše najbolje preporuke za ovu listu su potpuno sigurne, neće vas usporavati i bez problema će raditi na vašoj igraćoj konzoli. Sve ove Xbox VPN opcije se također mogu koristiti putem bilo koje vrste internetske veze kao što je Wi-Fi ruter, Ethernet kabel ili mobilna pristupna tačka.

Imajte na umu da stalno radimo više VPN istraživanja i testiranja tako da je ovo lista koja se razvija. Obavezno provjeravajte redovno jer ćemo ažurirati ovaj vodič kako se budu pojavljivali novi Xbox VPN kandidati. U međuvremenu, potražite pomoć za pokretanje i pokretanje vašeg VPN-a na vašoj Xbox konzoli kako postaviti VPN na Xbox-u. U nastavku ćete pronaći naše preporuke za najbolji VPN za Xbox.

ExpressVPN

Broj servera: Više od 3.000 u 94 zemlje

Broj istovremenih veza: 5

Cijena: 5 simultanih konekcija za 13 USD mjesečno, 60 USD za šest mjeseci ili 100 USD za godinu dana (bonus: dobijte dodatna tri mjeseca besplatno)

Kada igrate, brzina je ključna, zar ne? ExpressVPN dosljedno nadmašuje najveće VPN provajdere u industriji iu našim vlastitim testovima brzine i na drugim stranicama za pregled. Da, ova plaćena VPN usluga je skuplja od druge dvije VPN opcije za igre koje su navedene ovdje, ali za dodatni dolar mjesečno dobivate lude brzine, što je važno kada tražite najbolji VPN za Xbox One ili bilo koji drugi drugi Xbox uređaj. Upotreba bilo koje virtualne privatne mreže obično može smanjiti vašu brzinu interneta za polovicu ili više, ali kada smo 2022. godine izvršili testove brzine na ExpressVPN-u, otkrili smo da je smanjilo naše ukupne brzine interneta za manje od 2%.

Zamagljivanje saobraćaja ExpressVPN-a je pouzdano, a njegov ratni kovčeg IP adresa je velik, tako da lako radi sa stranicama za striming kao što je Netflix, i omogućava ljubiteljima sporta da zaobiđu granice područja gledanja na nizu streaming konzola i pametnih televizora. Za neskriveno striming u istoj zemlji, njegova MediaStreamer Smart DNS funkcija povećava stabilnost streama i olakšava postavljanje Xbox VPN-a. U međuvremenu, njegove stope pinga rutinski daju neke od najnižih brojeva koje sam vidio u bilo kojem od mojih testova. I, iako ExpressVPN nema aplikacije izvorne za PlayStation, i dalje možete pokriti većinu modernih konzola postavljanjem ExpressVPN-a direktno na svoj ruter.

Kao i druga dva provajdera na ovoj listi, ExpressVPN ne nameće ograničenja podataka i nudi neograničeno prebacivanje VPN servera između svoje 100% mreže RAM diska. Ovo posljednje je veliko povećanje sigurnosti ako želite da zadržite radoznale internet provajdere podalje od vašeg poslovanja.

Nažalost, ExpressVPN nudi samo pet istovremenih veza u poređenju sa NordVPN-ovih šest i IPVanish-ovih 10.

Pročitajte našu ExpressVPN recenziju.

NordVPN

Broj IP adrese: 5,000

Broj servera: 5.200 više u 62 zemlje

Broj istovremenih veza: 6

Cijena: 3,29 USD mjesečno (72% popusta) za dvogodišnji plan

Ako želite VPN klijent čija mrežna konekcija neće ispasti usred snimka glave, idite s NordVPN-om. Poznat po svojoj ogromnoj, pouzdanoj VPN mreži, solidnoj VPN konekciji, najboljem dijeljenju interneta i konkurentnim brzinama, NordVPN-ov omjer cijene i novca trenutno se jednostavno ne može nadmašiti, zbog čega je među našim odabirima najboljeg VPN-a za Xbox One .

Iako nije tako brz kao ExpressVPN u našim testovima brzine, NordVPN je smanjio našu brzinu interneta samo za trećinu, dok je većina VPN-ova smanjuje za pola ili više. Nordovi serveri u Singapuru, međutim, ostavili su u prašini sve ostale VPN provajdere. Kako bi udvostručio vašu sigurnost, NordVPN pruža funkciju Double VPN uključenu u paket pretplate na NordVPN.

Uprkos sigurnosnom kršenju prijavljenom 2019. godine, NordVPN je također jaka uloga u sigurnosti. Ograničena priroda kršenja, brzi poziv na reviziju sigurnosti cijele mreže i brzi prelazak na prebacivanje svih mrežnih postavki na isključivo RAM-disk (mnogo sigurnija operacija) omogućili su mu da zadrži svoju reputaciju kao vrijedan alat za VPN korisnika koji vodi računa o privatnosti.

Kao i svi VPN-ovi navedeni ovdje, NordVPN nudi 30-dnevnu garanciju povrata novca.

Pročitajte našu NordVPN recenziju.

IPVanish

Broj IP adrese: 40.000

Broj servera: Više od 1.600 u 75 zemalja

Broj istovremenih veza: 10

Troškovi: 3,99 USD mjesečno (63% popusta) za godišnji plan

IPVanish je postao konkurentniji sa brzinama u protekloj godini i napreduje ispred ostalih VPN usluga srednjeg nivoa kako bi postao poznat kao solidan VPN provajder s malim kašnjenjem sa malim vremenom pinga, solidnom funkcionalnošću, neograničenom propusnošću i proširenom međunarodnom mrežom servera .

Ova VPN aplikacija koristi manje od polovine ukupnog broja servera koje drži ExpressVPN, ali još oko 10.000 IP adresa da ostane ispred trke. Njegovo zabavno, konfigurabilno sučelje omogućava vam mogućnost odabira najbrže VPN veze u bilo kojem trenutku za skok iz zemlje u zemlju.

IPVanish je izašao iz naše recenzije s manje ocjena za privatnost od gore navedenih konkurenata, ali u svrhu zaobilaženja geo-blokiranih servisa za striming kao što je Netflix, nije nam zadavao nikakav problem. Možda najbolje od svega, IPVanish VPN nudi neograničene istovremene veze na svom osnovnom računu. Što više to bolje.

Pročitajte našu IPVanish recenziju.

FAQs

Koji je najbolji VPN za Xbox?

  • ExpressVPN dobio CNET Editors’ Choice Award za najbolji ukupni VPN. VPN-ove ocjenjujemo na osnovu njihovih ukupnih performansi u tri glavne kategorije: brzina, sigurnost i cijena. Express nije najjeftiniji, ali je među najbržim i do sada je najsigurniji. (Imajte na umu da trenutno ponovo procjenjujemo ExpressVPN na osnovu gore navedenih vijesti.)
  • NordVPN je tvrdoglavi teški napadač. Ima ogromnu mrežu koja stalno postaje brža i sigurnija i lako je najpouzdanija usluga koju smo testirali.
  • IPVanishnaš treći izbor, nudi konkurentne brzine i ima jedno od najboljih korisničkih sučelja, ohrabrujući vas da uđete ispod haube i naučite mehaniku koja pokreće tehnologiju.

Zašto vam treba VPN na vašem Xboxu?

Ulaganje u VPN za zaštitu privatnosti vašeg Xboxa otvara niz prednosti: možete se lakše pridružiti igrama na serverima širom svijeta, zaobići ograničenja geoblokiranja na YouTube i Netflix sadržaju i izbjeći sve sumnjive prakse prigušivanja podataka koje vaš provajder internetskih usluga pokuša povući.

Više VPN preporuka

Leave a Reply

Your email address will not be published.