Mobilni

Zašto je upravo sada najgore vrijeme za kupovinu iPhone-a

Šta se dešava

Apple-ovo sljedeće izdanje iPhonea vjerovatno je za mjesec dana, pa je teško preporučiti kupovinu novog iPhonea.

Zašto je važno

Kupci koji mogu čekati nekoliko sedmica mogu imati koristi od pristupa sljedećem iPhoneu ili od popusta koji vjerovatno dolaze na trenutne modele iPhonea.

Šta je sledeće

Apple obično najavljuje nove iPhone telefone u septembru i pušta ih u prodaju ubrzo nakon toga.

Septembar je odmah iza ugla, što vjerovatno znači da je i Appleov glasine o iPhone 14 liniji. U većini slučajeva, Apple obično najavljuje svoj novi val iPhone modela u septembru i pušta ih ubrzo nakon toga. Ali čak i ako vam nije stalo do najnovijeg iPhonea, postoje dobri razlozi da budete strpljivi prije nego što se potrošite na iPhone 13 ili 13 Pro.

Appleov iPhone 14 će vjerovatno uskoro biti lansiran

Ako Apple zadrži svoj trenutni obrazac, vjerovatno će to i objaviti iPhone 14 u prvoj polovini septembra pored iOS 16 i pokrenuti ga u drugoj polovini. Na primjer, Apple je predstavio iPhone 13 14. septembra prije nego što ga je stavio na raspolaganje u trgovinama 24. rujna. iPhone 11, iPhone 8 i ranijih modela.

Ipak, bilo je nekih izuzetaka. The iPhone 12 i 12 Pro lansiran u oktobru 2020., dok su 12 Mini i 12 Pro Max postali dostupni u novembru iste godine. The iPhone X takođe pokrenut u novembru 2017.

Što se tiče onoga što očekivati ​​od iPhonea 14, glasine ukazuju da bi Pro model mogao imati nadograđeni Glavna kamera od 48 megapiksela i novi izgled bez zareza. Priča se i da će Apple objaviti nova veća veličina standardnog iPhonea 14.

Pročitajte detaljniju analizu kada mislimo da će iPhone 14 biti lansiran na osnovu Appleove istorije ovdje.

Stariji iPhone-i bi mogli pojeftiniti

Ne zanima vas najnoviji iPhone? Trebalo bi još sačekati. Apple obično snižava cijene prethodnih modela iPhonea prilikom predstavljanja novih modela, baš kao što je to učinio i sa iPhone 12 prošle godine. 64GB iPhone 12, na primjer, snižen je na 700 dolara sa 800 dolara nakon što je iPhone 13 najavljen. iPhone 11 je u međuvremenu pao na 500 dolara u 2021.

Ovogodišnje predstavljanje iPhonea moglo bi biti još bolje za one koji bi radije uštedjeli novac na starijem modelu. Ako Apple slijedi obrazac iz 2021., vjerovatno će zadržati iPhone 12 i 12 Mini u svojoj liniji i sniziti cijenu Mini na 500 dolara. To je značajno, jer bi to učinilo iPhone 12 Mini jednim od najjeftinijih dostupnih 5G iPhone uređaja. Da, iPhone SE je jeftiniji za 430 dolara i također podržava 5G. Međutim, dolazi i sa mnogo manjim ekranom od ostalih Appleovih telefona, ima samo jednu glavnu kameru (većina novih telefona ima dvije) i nema Face ID.

Iako 5G nije neophodan, dobra je ideja da se uvjerite da vaš sljedeći telefon ima 5G ako planirate da ga zadržite u naredne tri godine kako se te mreže nastavljaju razvijati. Možete pročitati više o tome da li je u redu kupiti telefon koji nije 5G 2022. godine ovdje.

Ako vam je trenutno zaista potreban iPhone

Nisu svi u poziciji da čekaju. Ako vam je sada zaista potreban novi iPhone i želite uštedjeti nekoliko dolara, razmislite o kupovini renovirani iPhone. Apple na svojoj web stranici nudi obnovljene modele koji dolaze s jednogodišnjom garancijom. Apple kaže da se ovi uređaji u prethodnom vlasništvu pregledavaju, čiste i uključuju opciju proširenja korisničke usluge uz AppleCare plan.

Također možete provjeriti ima li obnovljenih modela na web stranicama kao što su Gazelle i Amazon, koje će imati vlastite objave o stanju uređaja i uvjetima za dužinu jamstva.

Ako vam je teško da shvatite koji iPhone je pravi za vas, pogledajte naš vodič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *