Mobilni

Zamijenite svoj iPhone za Android? Evo jednostavnih načina za prijenos vaših podataka

Ako napravite veliki skok sa iPhone-a na Android telefon, naći ćete se pred prilično dugačkom listom obaveza. Bilo da prelazite na Google Pixel 6 ili a novi Samsung telefon kao nadolazeće Galaxy Z Flip 4prebacivanje operativnih sistema može brzo postati gnjavaža ako ne znate najefikasniji način da premjestite svoje podatke.

Čitaj više: Imate Android 12 na svom telefonu? Pogledajte ove skrivene karakteristike

Tajna jednostavnog procesa prijenosa leži u malom plastičnom adapteru koji Google i Samsung (ponekad) uključuju u kutiju. To je kao da unajmite profesionalne selidbe da premjeste vaše stvari, raspakuju ih i ukrase vašu novu kuću baš kao i staru! Adapter ima USB-A konektor na jednom kraju i USB-C konektor na drugom koji vam omogućava da povežete svoj novi telefon sa starim iPhone-om. Također možete koristiti USB-C kabel za osvjetljenje za novije telefone kao što je iPhone 11.

Pomoću adaptera možete prenijeti svoje fotografije, video zapise, datoteke, muziku i pozadinu. Možete ga čak koristiti za automatsko preuzimanje bilo koje besplatne verzije Androida iOS aplikacije koje ste imali na svom starom Apple telefonu. A što se tiče iMessage-a, iako Apple-ov servis za razmjenu poruka neće raditi na Android telefonu, čak možete premjestiti svoju historiju poruka i niti na svoj novi telefon.

Prebacite se s iPhone-a na Google Pixel telefon

Ako prelazite posebno s iPhonea na a Google Pixel, prva stvar koju želite da uradite je da napunite oba telefona. Zatim ćete isključiti iMessage na svim vašim Apple uređajima — na svakom uređaju koji koristi vaš AppleID. Idi Postavkeonda Poruke a zatim isključite iMessage.

Ako je vaš novi Pixel došao s a SIM karticainstalirajte ga, uključite telefon i dodirnite Počni dugme. Zatim se povežite na Wi-Fi mrežu, a zatim odaberite Kopirajte svoje podatke. Sada otključajte svoj stari iPhone i stavite kabl za napajanje rasvjete na dno. Zatim uključite drugi kraj u “magični adapter” koji Google naziva Quick Switch Adapter (QSA). Konačno, priključite QSA u Pixel. Takođe možete koristiti USB-C kabl za osvetljenje.

Kada se to od vas zatraži, dodirnite Poverenje na vašem iPhoneu. Zatim se prijavite na svoj Google račun na Pixelu. Zatim odaberite šta tačno želite da kopirate (fotografije, muziku, poruke itd.), a zatim dodirnite Kopiraj.

Sada je vrijeme da vaš Pixel zapravo sve prenese. Ovisno o tome koliko stvari krećete, ovo može potrajati od nekoliko minuta do nekoliko sati. Dok se prijenos odvija, možete nastaviti s postavljanjem telefona kao što je dodavanje PIN-a ili postavljanje Google Asistenta i Google Paya. Kada se transfer završi, gotovi ste. Provjerite da li je sve što ste htjeli premjestiti zaista i bilo i uživajte u svom novom Google životu.

Prebacite se sa iPhone-a na Samsung Galaxy telefon

Ako imate novi Samsung Galaxy telefon, on takođe dolazi sa adapterom, iako možete preneti svoje podatke i preko Wi-Fi mreže. Preporučujem korištenje adaptera jer je brži. Takođe možete koristiti USB-C kabl za osvetljenje da povežete ova dva. Baš kao i kod Pixel prijenosa, prva stvar koju trebate učiniti je provjeriti jesu li oba telefona napunjena i isključiti iMessage na svom iPhoneu.

Međutim, za razliku od Pixela, imate opciju da svoj Galaxy telefon postavite kao nov, a zatim prenesete podatke što znači da možete odmah početi koristiti svoj telefon umjesto da čekate. Da započnete prijenos, otvorite aplikaciju Smart Switch na svom Samsung telefonu. Vašem telefonu može potrajati minut da preuzme aplikaciju.

Nakon što ga otvorite, možda će se od vas tražiti da pošaljete ili primite podatke. Dodirnite Primi. Zatim odaberite način prijenosa: Wi-Fi ili kabel. Zatim povežite oba telefona pomoću adaptera i Lightning kabla vašeg iPhone-a – ako prenosite preko Wi-Fi mreže, nema potrebe da povezujete telefone zajedno kablom.

iphone-to-android-4

Na iPhone uređaju dodirnite Poverenje a na Samsung telefonu videćete iskačuću poruku koja glasi Povezivanje na vaš iPhone. Ako vaš iPhone koristi šifriranje za sigurnosnu kopiju, možda će se od vas tražiti da unesete lozinku. To bi trebala biti vaša lozinka za Apple ID.

Zatim će Samsung telefon skenirati vaš iPhone u potrazi za podacima. Ovo može potrajati nekoliko minuta nakon čega možete odabrati tačno koju vrstu podataka želite prenijeti. Zatim dodirnite transfer strelica. Stvarni prijenos može potrajati od nekoliko minuta do sat vremena. Kada završite, pregledajte svoj novi Samsung telefon i provjerite svoje podatke. Ako ne pronađete svoje fotografije i videozapise u aplikaciji Galerija, provjerite aplikaciju Google fotografije.

Sada kada ste sve svoje podatke premjestili na svoj novi telefon, možete istraživati sve funkcije koje Android 12 nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *