Mobilni

Xiaomi predstavlja super tanak sklopivi telefon, Mix Fold 2

Xiaomi je u četvrtak predstavio sklopivi telefon druge generacije, zaokružujući napornu sedmicu lansiranja sklopivih telefona u kojima su Samsung i Motorola otkrili svoje sklopive telefone.

Mix Fold 2, nastavak kineske kompanije inauguracijski sklopivi telefon, je sklopivi u stilu knjige koji Xiaomi prodaje zbog svog ultra tankog dizajna, između ostalih karakteristika. Kada se sklopi, uređaj ima 11,2 mm, što znači da je to najtanji komercijalno dostupan sklopivi telefon u stilu knjige. Otprilike 4 mm je tanji od Samsungovog nedavno predstavljenog Galaxy Z Fold 4. Xiaomi zahvaljuje svojoj šarki “mikro vodene kapi” što je pomogla u postizanju tankog dizajna, koji omogućava čvršći preklop na fleksibilnoj ploči ekrana unutar strukture šarki visoke 8,8 mm.

Mix Fold 2 ima dva ekrana: panel od 6,56 inča na poklopcu, koji se proširuje u unutrašnji ekran od 8 inča kada ga otvorite. Što se kamera tiče, tu je jedan prednji senzor od 20 megapiksela i tri kamere sa zadnje strane, uključujući telefoto kameru.

Mix Fold 2 radi na najnovijem Qualcomm-ovom Snapdragon 8 Gen Plus 1 čipsetu, istom onom koji se nalazi u najnovijim sklopivim telefonima Samsung i Motorola. Takođe ima Harman Kardon podešavanje sa dva zvučnika, dvoćelijsku bateriju od 4.500 mAh i podršku za brzo punjenje od 67 W. Osnovna verzija Mi Mix Folds košta 8.999 juana, što se pretvara u otprilike 1.330 dolara, 1.090 funti ili 1.860 AU$. Biće objavljen samo u kontinentalnoj Kini.

Uprkos naletu lansiranja ove sedmice, sklopivi telefoni čine samo dio ukupnog tržišta pametnih telefona, iako su isporuke dramatično porasle u 2021. u odnosu na 2020. Prema International Data Corporation, 7,1 miliona sklopivih telefona je isporučeno u 2021., što predstavlja 264,3% povećanje od 2020.

Mix Fold 2 najavljen je na virtuelnom događaju zajedno s robotom veličine čovjeka i mnoštvom drugih Xiaomi proizvoda, uključujući novi tablet i jeftin telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *