Mobilni

Verizon se pridružuje T-Mobileu u otpuštanjima jer bežični igrači osjećaju pritisak

Verizon je pratio rivalski T-Mobile u otpuštanju osoblja, saznaje CNET. Bežični operater nije želio otkriti tačan broj zaposlenih koje je otpustio, ali je potvrdio da je do tog poteza došlo.

„Tokom godine naša kompanija prilagođava broj zaposlenih u zavisnosti od potreba poslovanja“, rekla je portparolka kompanije u saopštenju. “Povremeno bismo mogli povećati broj zaposlenih u jednoj oblasti, a smanjivati ​​broj zaposlenih u drugim. Bio je mali broj zaposlenih na koje je uticalo ovo posljednje prilagođavanje, ali trenutno nemamo konkretnih detalja za podijeliti.”

Otpuštanja dolaze skoro dvije sedmice nakon najvećeg američkog avioprijevoznika objavila je da je izgubila 215.000 korisničkih telefona u poslednjem kvartalu koji je završio 30. juna. Čak i uz korist poslovnih korisnika, ukupni neto dobitak od 12.000 pretplatnika je bledio u poređenju sa konkurentima. T-Mobile, koji doveo je 723.000 postpaid mobilnih pretplatnikapotvrdio je vlastita otpuštanja CNET-u prošlog mjeseca.

T-Mobile je rekao da su “najugroženijim zaposlenicima ponuđene različite uloge” i dodao da je “mali broj uloga eliminisan”.

Smanjenje kod oba telekom provajdera, dva najveća poslodavca u zemlji, odražava teško ekonomsko okruženje i šire stezanje kaiša u korporativnoj Americi. Oracle je ukinuo poslove u svom odjelu za korisničko iskustvo u SAD-u, izvijestio je Bloomberg u ponedjeljak, dok je bivši miljenik ulaganja Robinhood rekao da planira otpustiti skoro četvrtinu svog osoblja u utorak. Meta je prošle sedmice rekla da je zamrznula neke uloge u svojoj sredini prvi pad prihoda.

Okruženje će vjerovatno služiti kao katalizator za potrošače bežične mreže koji su svjesni cijena da počnu tražiti ponude. Verizon je, sa svoje strane, svoje nedavne probleme pripisao inflaciji i ekonomskim uslovima, kao i svojoj borbi da natjera ljude da se prijave za svoje niže cijene neograničenih planova. Nosač je podignut cijenu za svoje starije planove za dijeljenje podataka i nedavno povećane cijene za kupce (za koji se navodi da nije rezultat inflacije), iako su obje naknade počele da stupaju na snagu tek u junu i ostaje da se vidi hoće li zbog toga više kupaca prebjeći.

U pokušaju da se dopadne potrošačima koji paze na budžet, najveći je avioprijevoznik u zemlji uveo jeftiniji “Welcome Unlimited” prošli mjesec.

“Naš drugi kvartal nije bio dobar barometar za ono što je Verizon bio, niti kuda ide”, rekao je Hans Vestberg, predsjednik i glavni izvršni direktor, tokom razgovora o zaradama kompanije. “Nismo zadovoljni našim učinkom.”

Verizonove dionice su ove godine pale za otprilike 15%, u poređenju sa padom od 13% u S&P 500. T-Mobile je porastao za skoro 26%.

Kao i Verizon, T-Mobile je pokušao umanjiti značaj rezova.

„Kako nastavljamo da zapošljavamo vrhunske talente, sa preko 2.000 otvorenih pozicija, takođe pravimo normalne organizacione promene u poslovnom toku u nekim oblastima kompanije koje će nam omogućiti da bolje fokusiramo svoje resurse na to da budemo na mestima gde kupci žele i potrebno je da budemo”, navodi se u saopštenju kompanije. “Ove promjene prvenstveno utječu na mali broj rukovodećih i administrativnih uloga ‘pozadi kuće’.”

Fierce Wireless i The T-Mo Report su ranije izvještavali o otpuštanju radnih mjesta u T-Mobileu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *