Mobilni

Upozorenje za iOS 16 ‘Ne mogu provjeriti AirPods’: Evo zašto biste ga mogli dobiti

Apple je nedavno iOS 16 ažuriranje dodano niz karakteristika to the iPhoneuključujući korak verifikacije za AirPods. Ako povezujete zvanične AirPods slušalice — kao što je nove AirPod Pro 2 slušalice najavljene prošle sedmice ili uglađen, neutralnih tonova AirPods stvoreni u saradnji sa Kim Kardashian ili druge kompatibilne Bluetooth slušalice – vjerovatno nećete primijetiti razliku.

S druge strane, ako pokušavate da povežete slušalice koje se lažno prikazuju kao AirPods, možda ćete dobiti poruku “ne mogu provjeriti AirPods”, što ukazuje da su slušalice možda izrada službenih AirPods slušalica. Ispod upozorenja se pojavljuje istaknuto dugme “Nemoj povezivati”, ali biste i dalje trebali moći da se povežete putem Bluetooth postavki.

Čitaj više: Upoređeni modeli iPhone 14: uspoređeni svaki novi Apple telefon, od cijene do veličine

Apple ipak upozorava da neprovjereni uređaji možda neće raditi kako se očekivalo. Nejasno je kakve probleme s performansama korisnici mogu imati kada povezuju nezvanične AirPods, a Apple nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Uz AirPod verifikaciju, nove karakteristike najnovijeg Appleovog operativnog sistema za iPhone, iPad i slične uključuju mogućnost uređivanja i “poništavanja” poruka, prilagodljiv ekran za zaključavanje i nadogradnje na Focus Mode, između ostalog.

Ako još niste preuzeli ažuriranje, odvojite oko sat vremena za njega, ali imajte na umu da nisu svi uređaji kompatibilni sa iOS16. Evo kako provjeriti je li vaš iPhone kompatibilan sa iOS16.

Leave a Reply

Your email address will not be published.