Mobilni

Sve što očekujemo da vidimo u Samsungu Unpacked

Samsungov sljedeći Galaxy Unpacked događaj zakazan je za srijedu, 10. avgust. Očekujemo nekoliko novih verzija kompanije vodećih sklopivih telefona i pametni satovi koji će biti otkriveni — ali uvijek postoji šansa za iznenadna lansiranja novih uređaja.

Pozivnica za događaj koja se vidi iznad, a prikazuje Z Flip sklopivi telefon, sugerira da ćemo vidjeti nove verzije Samsung-ovih sklopivih uređaja. To se uklapa sa a prethodno curenje od tipstera Evana Blassa koji predviđa nove verzije Samsung Galaxy Z Fold 3 i školjka na preklop Samsung Galaxy Z Flip 3, koji je izašao u avgustu 2021.

Ne očekujte preveliki napredak sa sljedećim Samsungovim sklopivim uređajima. Glasine sugeriraju veličinu tableta Samsung Galaxy Fold 4 možda će imati novu šarku i tanju konstrukciju, ali porota koja je procurila ne zna hoće li uključivati ​​slot za S Pen kao što je Samsung Galaxy S22 Ultra. Druge glasine predviđaju da će sklopivi imati brži Snapdragon 8 Gen 1 Plus čipset, kao i veći vanjski ekran koji zahtijeva sopstvenu kameru ispod ekrana da dopuni onu na unutrašnjem ekranu.

Šminka kompaktnog izgleda Samsung Galaxy Z Flip 4 mogao bi dobiti veći ekran na naslovnici, prema drugim glasinama, što bi ga moglo učiniti daleko korisnijim za čitanje obavještenja i pregled selfi fotografija.

Čak i ako novi sklopivi imaju samo inkrementalne nadogradnje specifikacija, najveće poboljšanje bi mogla biti cijena. The Galaxy Fold 3 bio jeftiniji od svog prethodnika sa 1.800 dolara (1.599 funti, 2.499 AU$) za početak, što je i dalje oko duplo skuplje od većine premium pametnih telefona. The Galaxy Z Flip 3 šokantno je koštao 1.000 dolara (949 funti, 1.499 AU), ili oko cijene iPhone 13 Pro, što ga čini najpristupačnijim sklopivim do sada i održivom alternativom standardnim ravnim pametnim telefonima.

Ali nadolazeći Z Fold 4 i Z Flip 4 mogli bi biti još jeftiniji, predviđa analitičar Ross Young, izvršni direktor Display Supply Chain Consultants, koji tweeted da je Samsung povećao proizvodnju kako bi proizveo dvostruko više novih sklopivih modela od prošlogodišnjih modela, što ukazuje na moguće smanjenje cijene.

Čitaj više: Evo jedne funkcije koju bi Samsung mogao iskoristiti za jednostruki Apple

U svakom slučaju, očekujemo da će se novi sklopivi sklopivi dobro prodavati, budući da Z Fold 3 i Z Flip 3 prodali više jedinica u mjesecu lansiranja nego što je prodato u cijeloj 2020. Sa 88% od više od 7 miliona sklopivih sklopivih prodatih u 2021., Samsung je u jakoj poziciji da nastavi dominirati na tržištu sklopivih niša, što je očekuje se da će rasti na preko 27 miliona prodatih u 2025.

Samsung bi mogao lansirati i druge proizvode koji će pratiti sklopive, a najvjerovatnije je Samsung Galaxy Watch 5. Glasine predviđaju da bi sljedeća verzija premium linije pametnih satova mogla dobiti senzor tjelesne temperature i bolje trajanje baterije, kao i ažurirani dizajn. Nadamo se da će to popraviti i očigledan nedostatak Galaxy Watch 4 — nema podrške za iPhone — kao i bolju integraciju Wear OS 3, kao što smo smatrali da je prošlogodišnji sat povučen između Google i Samsung-ovi ekosistemi.

Postoje i druge stvari koje bi Samsung mogao pokazati, poput nasljednika Galaxy Buds 2 slušalice, tablete ili laptope, ali nismo čuli mnogo glasina koje bi sugerirale da će išta od njih vjerovatno stići. Ipak, lako bismo mogli biti iznenađeni svim očima na očekivane sklopive sklopive.

Kako bismo podstakli kupce da ranije rezervišu svoje telefone, od 19. jula do 10. avgusta, Samsung nudi opsežnu listu popusta na osnovu različitih paketa, od maksimalno 200 USD popusta za one koji rezervišu Galaxy telefon, sat i slušalice do minimalno 30 USD popusta za samo rezervisanje Galaxy buds uređaja. Iako bi ovo mogao biti nagoveštaj onoga što dolazi u Unpacked-u, uštede bi se mogle primijeniti na starije Galaxy Watch ili Galaxy Buds modele.

Događaj je zakazan za početak u 9:00 ET / 6:00 PT. CNET će pratiti i pokrivati ​​otkrića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *