Mobilni

Samsung Unpacked Event: Sve je najavljeno

Šta se dešava

Samsungov godišnji avgust Unpacked, gdje je kompanija detaljno predstavila svoju ažuriranu liniju sklopivih telefona.

Zašto je važno

Pored toga što pokazuju da li su sklopivi sklopivi “tu” za vas u njihovoj četvrtoj generaciji, i Z Fold 4 i Z Flip 4 karakteristike mogu nagovijestiti karakteristike koje ćemo vidjeti u potencijalnim konkurentskim modelima kompanija kao što su Motorola i Google.

Samsung je u srijedu bio domaćin svog polugodišnjeg Unpacked događaja, a kao što smo očekivali od kompanije, njegove najave u avgustu 2022. donijele su vijesti o najnovijim telefonima, satovima i slušalicama za uši: Galaxy Z Fold 4 i Z Flip 4, Galaxy Watch 5 i Watch 5 Pro i Galaxy Buds 2 Pro. Galaxy Z Flip 3 će dobiti jednu od naših omiljenih pogodnosti poslednje generacije, sniženje cijene od 100 dolara.

Među najavama novih proizvoda, Samsung nas je upoznao sa svojim inicijativama za održivost, uključujući uključivanje reciklirane ribarske mreže u svojim najnovijim sklopivim. Osim toga, morali smo vidjeti novu promociju koja predstavlja drugu veliku svjetsku zvijezdu Koreje: BTS.

Očekuje se da će svi proizvodi biti isporučeni 26. avgusta.

Želite detaljan sažetak igranja po igri? Pogledajte naš arhivirani blog događaja uživo.

Lisa Eadicicco/CNET

Kao i Z Fold 4, Flip 4 dobija funkciju dodirne table na dnu ekrana u svom Flex režimu i poboljšanja noćne fotografije koja su lansirana sa S22, uključujući fotografije u noćnom portretnom režimu. Takođe ćete moći da šaljete brze odgovore na SMS, upućujete pozive i snimate fotografije u portretnom režimu sa naslovnog ekrana.

Također ćete moći dobiti Bespoke Edition kao što je Flip 3.

Osvježene komponente uključuju:

  • Svjetliji široki objektiv i veći pikseli u kamerama od 12 megapiksela
  • Snapdragon 8 Plus Gen 1 procesor
  • Jačanje baterije na 3.700 mAh

Čitaj više:

Lisa Eadicicco/CNET

Galaxy Z Fold 4 ima širi ekran poklopca koji čini da aplikacije izgledaju više onako kako su namijenjene i koji je dizajniran da izgleda kao tipičan telefon kada je zatvoren. Nova funkcija Flex Mode, koja takođe dolazi na Flip 4, omogućava vam da koristite donju polovinu ekrana kao trackpad.

Samsung tvrdi da je izdržljiviji od svog prethodnika, posebno od internog ekrana veličine tableta. Počastili smo se diskursom o nadograđenoj šarki, novoj arhitekturi sloja ekrana i sunđeru koji apsorbuje udarce. Kompanija takođe kaže da je unutrašnji ekran svetliji i da će imati manje uočljivu kameru ispod ekrana. On nasljeđuje poboljšanja noćne fotografije koja su lansirana sa S22 linijom, uključujući fotografije u noćnom portretnom režimu.

Samsung kaže da je ovo prvi uređaj sa Androidom 12L, verzijom Androida optimizovanom za tablete. 12L donosi novu traku zadataka za pojednostavljenje prebacivanja aplikacija.

Osvježene komponente uključuju:

  • Glavna kamera od 50 megapiksela i telefoto objektiv sa 3x optičkim zumom uz postojeći širokokutni objektiv od 12 megapiksela
  • Snapdragon 8 Plus Gen 1 procesor

Čitaj više:

Lisa Eadicicco/CNET

Pored postojećih veličina satova, postoji novi, veći i teži Pro model sa izdržljivijom titanijumskom konstrukcijom. Samsung kaže da oba sata imaju duže trajanje baterije u odnosu na ranije modele zahvaljujući baterijama većeg kapaciteta (590 mAh u Pro), infracrvenom senzoru temperature kože i izdržljivijem safirnom kristalu za lice sata umjesto Gorilla Glass stakla. Osim toga, biće dostupna nova lica.

Postoji veća površina za kontakt senzora na vašem zglobu, za koju Samsung kaže da će pružiti preciznije rezultate, i manja kombinovana veličina senzora.

Samsung nudi neke popuste za kupovinu u pretprodaji: 75 USD popusta na Watch 5 ili 125 USD popusta na Pro ako se proda sat koji ispunjava uslove, zajedno sa kreditom od 50 USD za dodatnu opremu.

Čitaj više: Samsungov Galaxy Watch 5 sada uključuje Pro model i bolji vijek trajanja baterije

Richard Peterson/CNET

Galaxy Buds 2 Pro su poboljšali surround i hi-fi zvuk – sve dok su povezani na Galaxy telefon koji koristi Samsungov One UI 4.0 ili noviji. Samsung je takođe potrošio još dva sata baterije.

Kasnije tokom godine, Samsung će ažurirati Buds 2 Pro boljim 360 LE zvukom.

Čitaj više:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *