Mobilni

Samsung raspakovan je još nekoliko dana 10. avgusta: Evo šta možete očekivati

Samsungov sledeći Unpacked događaj se održava 10. avgusta i očekujemo da će biti otkriveno nekoliko novih verzija vodećih sklopivih i pametnih satova kompanije – ali uvek postoji šansa za iznenadna lansiranja novih uređaja.

Pozivnica za događaj koja se vidi iznad, a prikazuje Z Flip sklopivi telefon, sugerira da ćemo vidjeti nove verzije Samsung-ovih sklopivih uređaja. To se poklapa s prethodnim procurelim informacijama od tipstera Evana Blassa koji predviđa nove verzije Samsung Galaxy Z Fold 3 i školjka na preklop Samsung Galaxy Z Flip 3, koji je izašao u avgustu 2021.

Ne očekujte preveliki napredak sa sljedećim Samsungovim sklopivim uređajima. Glasine sugeriraju da bi Samsung Galaxy Fold 4 veličine tableta mogao imati novu šarku i tanju konstrukciju, ali žiri ne zna da li će uključivati ​​slot za S Pen kao što je Samsung Galaxy S22 Ultra. Druge glasine predviđaju da će sklopivi imati brži Snapdragon 8 Gen 1 Plus čipset, kao i veći vanjski ekran koji zahtijeva sopstvenu kameru ispod ekrana da dopuni onu na unutrašnjem ekranu.

Prema drugim glasinama, Samsung Galaxy Z Flip 4 kompaktnog izgleda bi mogao dobiti veći ekran na poklopcu, što bi ga moglo učiniti daleko korisnijim za čitanje obavještenja i pregled selfi fotografija.

Čak i ako novi sklopivi imaju samo inkrementalne nadogradnje specifikacija, najveće poboljšanje bi mogla biti cijena. The Galaxy Fold 3 je bio jeftiniji od svog prethodnika sa 1.800 dolara (1.599 funti, 2.499 AU$) za početak, što je i dalje oko duplo skuplje od većine premium pametnih telefona. The Galaxy Z Flip 3 šokantno je koštao 1.000 dolara (949 funti, 1.499 AU), ili oko cijene iPhone 13 Pro, što ga čini najpristupačnijim sklopivim do sada i održivom alternativom standardnim ravnim pametnim telefonima.

Ali nadolazeći Z Fold 4 i Z Flip 4 mogli bi biti još jeftiniji, predviđa analitičar Ross Young, izvršni direktor Display Supply Chain Consultants, koji tweeted da je Samsung povećao proizvodnju kako bi proizveo dvostruko više novih sklopivih modela od prošlogodišnjih modela, što ukazuje na moguće smanjenje cijene.

U svakom slučaju, očekujemo da će se novi sklopivi sklopivi dobro prodavati, budući da su Z Fold 3 i Z Flip 3 prodali više jedinica u mjesecu lansiranja nego što su ih prodali u cijeloj 2020. Sa 88% od više od 7 miliona sklopivih prodatih u 2021. , Samsung je u jakoj poziciji da nastavi da dominira tržištem sklopivih niša, za koje se očekuje da će porasti na preko 27 miliona prodatih u 2025.

Samsung bi mogao lansirati i druge proizvode koji će pratiti sklopive, a najvjerovatnije je Samsung Galaxy Watch 5. Glasine predviđaju da bi sljedeća verzija premium linije pametnih satova mogla dobiti senzor tjelesne temperature i bolje trajanje baterije, kao i ažurirani dizajn. Nadamo se da će to također popraviti očigledan nedostatak u Galaxy Watch 4 — nema podrške za iPhone — kao i bolju integraciju Wear OS 3, jer smo osjetili da je prošlogodišnji sat povučen između Google-a i Samsungovog ekosistema.

Postoje i druge stvari koje bi Samsung mogao pokazati, poput nasljednika Galaxy Buds 2 slušalica, tableta ili laptopa, ali nismo čuli mnogo glasina koje sugeriraju da će bilo koja od njih vjerovatno stići. Ipak, lako bismo mogli biti iznenađeni svim očima na očekivane sklopive sklopive.

Kako bismo podstakli kupce da ranije rezervišu svoje telefone, od 19. jula do 10. avgusta, Samsung nudi opsežnu listu popusta na osnovu različitih paketa, od maksimalnih 200 USD popusta za one koji rezervišu Galaxy telefon, sat i slušalice do minimalnih 30 USD popusta za samo rezervisanje Galaxy slušalica. Iako bi ovo mogao biti nagoveštaj onoga što dolazi u Unpacked-u, uštede bi se mogle primijeniti na starije Galaxy Watch ili Galaxy Buds modele.

Događaj je zakazan za početak u 9:00 ET / 6:00 PT. CNET će pratiti i pokrivati ​​otkrića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *