Mobilni

Samsung One UI 5.0 Beta počinje sa radom za neke vlasnike Galaxy S22

Samsung prvim korisnicima daje prvi pogled na svoje sljedeće ažuriranje operativnog sistema sa One UI 5.0 beta, ali je za sada dostupno samo u Njemačkoj, prema izvještajima.

Štaviše, samo vlasnici Samsung Galaxy S22 serije objavljene ranije ove godine mogu pristupiti One UI 5.0 beta, kao što je SamMobile izvijestio, čime se zbunjuju stariji vlasnici Samsung telefona.

One UI 5.0 donosi nove funkcije koje će izaći u nadolazećem izdanju Androida 13 kasnije ove godine. Beta će na kraju biti dostupna korisnicima u Kini, Indiji, Poljskoj, Republici Koreji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama, navodi se na službenoj web stranici bete. Nejasno je kada će se beta proširiti na ove zemlje, iako bi to moglo biti u narednim danima, kako predviđa 9to5Google. Takođe nije jasno da li će drugi Samsung telefoni biti uključeni u beta verziju.

Zainteresovani korisnici mogu se registrovati za beta program općenito unutar aplikacije Samsung Members koja je dostupna na Google Play Store i Galaxy Store – nakon registracije, moći će preuzeti besplatno beta ažuriranje koristeći uobičajenu rutu OS (Postavke > Ažuriranje softvera > Preuzmi i instaliraj).

Samsung nije odgovorio na zahtjev za komentar do trenutka objavljivanja.

Čitaj više: Preuzmite finalnu verziju Android 13 Beta na svoj telefon odmah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *