Mobilni

Preuzeo iOS 16? Sada možete pogledati sačuvane Wi-Fi lozinke na svom iPhoneu

Ova priča je dio Focal Point iPhone 2022CNET-ova kolekcija vijesti, savjeta i savjeta o Appleovom najpopularnijem proizvodu.

Sad to iOS 16 je dostupan za preuzimanje na vašem iPhone-u postoji nekoliko cool, nove funkcije htjet ćete probati. Jedna nova funkcija koju smo svi čekali je mogućnost pregleda i dijeljenja lozinki za bilo koga Wi-Fi mreže na koju ste se ikada povezivali.

Prije iOS 16, mogli ste dijelite Wi-Fi mrežu, ali je ograničen na Apple uređaje i zapravo ne pokazuje koja je lozinka. Na primjer, ako želite da povežete svoj Nintendo Switch ili pametni TV na internet na ovaj način, to ne bi funkcioniralo osim ako nemate stvarnu napisanu lozinku.

Srećom, ova najnovija funkcija vam omogućava da lako uđete u svoja podešavanja, pronađete Wi-Fi mrežu i pregledate Wi-Fi lozinku. Zatim ga možete kopirati i zalijepiti u tekstualnu poruku ili e-poštu i lako podijeliti sa svima kojima je to potrebno. Evo kako. (Evo i kako pronaći pohranjene Wi-Fi lozinke na vašem Macu.)

Kako pogledati sačuvanu lozinku za Wi-Fi na iOS 16

Da bi ovo funkcioniralo, morate biti ili povezani na Wi-Fi mrežu ili ste se povezali na nju u prošlosti i biti dovoljno blizu rutera da bi se mreža pojavila u vašim postavkama. Ako ispunjavate ove zahtjeve, pokrenite aplikaciju Postavke na svom iPhone-u koji koristi iOS 16 i uradite sljedeće:

1. Idi Wi-Fi.

2. Pronađite Wi-Fi mrežu za koju želite lozinku i dodirnite je plava ikona informacija desno od naziva mreže.

3. Dodirnite Lozinka i koristite Face ID, Touch ID ili unesite svoju lozinku da vidite lozinku.

4. Konačno, pogodi Kopiraj da sačuvate lozinku u međuspremniku.

Zatim možete zalijepiti lozinku za Wi-Fi mrežu u tekstualnu poruku ili e-poštu kako biste je podijelili s nekim ili im jednostavno rekli lozinku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.