Mobilni

Ponestaje PTO? Kako putovati bez korištenja dana godišnjeg odmora

Planirali ste put na plažu, samo da biste shvatili da nemate dovoljno plaćenog slobodnog vremena za odlazak. Srećom, postoje dobre vijesti: ne trebate PTO da biste otišli na odmor jer postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da biste to ostvarili bez uzimanja puno slobodnog vremena s posla (možda uopće). Omogućit ćemo vam da se opustite pored bazena i ispijate svoje omiljeno piće za tren oka.

Trebate li još jedan razlog da odete na taj prijeko potreban odmor? Istraživanja pokazuju da ćete nakon povratka s kratkog putovanja biti još sretniji nego nakon dugog. Osim toga, odmori vam mogu pomoći da povećate mentalnu motivaciju kada se vratite na posao.

Umjesto da potpuno odustanete od odmora, pogledajte ove načine putovanja ovog ljeta kada imate ograničeno vrijeme ili novac.

Nabavite više alata za rad na odmoru

Ponijeti svoj posao sa sobom dok vaša porodica uživa na odmoru može zvučati dirljivo, da ne spominjemo kontraproduktivno. Ali ako apsolutno morate raditi, možete barem maksimalno iskoristiti rad od kuće s nekog drugog mjesta. Pogled na okean bije svaki dan u potiljak vašeg kolege.

Platite plan za hotspot vašeg telefona. Vrijedi troška biti u okruženju koje vam popravlja raspoloženje, a pretplatu možete prekinuti nakon što se vratite. Ponesite vanjsku bateriju da bi vaši uređaji radili ako su broj izlaza za ležaljke ograničen. Smanjenje odsjaja ekrana može vam pomoći da vidite šta radite na jakom suncu.

Pobrinite se da znate kako raditi sa svojom kompanijom VPN tako da ćete moći pristupiti svojim fajlovima. Ako imate važne sastanke koje ne možete propustiti, to vole aplikacije za video ćaskanje Zoom ili Slack su za. Kada sunce zađe, zaista ćete moći da uživate u lokalnom ukusu, a zatim ostanite za vikend i zaista zaronite.

Nemojte ostati u hotelu za vaše sljedeće poslovno putovanje

Već znate da možete otići na odmor danima prije ili nakon poslovnog putovanja, ali razmislite o rezervaciji Airbnb za posao umjesto da odsjednete u hotelu — pod pretpostavkom da će vaša kompanija to dozvoliti.

Imat ćete zagarantovan Wi-Fi, 24-satnu kutiju za zaključavanje i dodatni prostor za dovođenje porodice ili saputnika na lokalne večere. Airbnb će imati više domaću ličnost od neke anonimne hotelske sobe, a vi možete produžiti svoj boravak do vikenda – morat ćete, naravno, platiti dodatne dane.

Složite svoje sate da kupite više dana

Ako nemate puno godišnjeg odmora, razgovarajte sa svojim menadžerom o dodatnom radnom vremenu tokom sedmice — dva dodatna sata svaki dan, subotnja smjena ili čak praznik — kao što je Četvrti jul ili Praznik rada — do ” kupite” dan koji odgovara vašem rasporedu putovanja.

Vaš šef bi mogao biti otvoreniji ako možete složiti svoje dodatne sate oko roka. Zapamtite, ne tražite platu za prekovremeni rad, već samo vrijeme umjesto njega.

Osoba koja fotografiše planine i jezero

Napravite mini putovanja vrijedna Insta

Na budžetu? Nema problema. Idite na stanicu i koristite aplikacije poput Eventbrite da provjerite lokalne događaje i besplatne koncerte koji se održavaju u blizini.

Ili odaberite mjesto na mapi i pogledajte kakva vas avantura čeka, ponesite ručak, ćebad, jedan od ovih vrhunskih hladnjaka i nešto za čitanje za improvizirani piknik negdje novo. Također možete odabrati novu aktivnost ili destinaciju svake večeri jednu sedmicu koju ćete raditi nakon posla. Možda nećete nigdje “ići”, ali ćete i dalje dobiti uzbuđenje — i nove avanture koje ćete pokazati svojim pratiocima na Instagramu. Pogledajte Roadtrippers kako bi vaša kratka putovanja bila spontanija.

Dajte sebi budžet tako da imate pravo na trošenje novca – isprobajte aplikaciju Tripcoin za iPhone i Trabee Pocket za Android i iPhone. Sveukupno će vam uštedjeti novac jer nećete morati da plaćate avionske karte ili hotel.

kamenito područje sa vodopadom koji vodi do male vodene površine

Aplikacije pomažu u upravljanju putovanjima vikendom

Putovanje preko vikenda je isproban i pravi način da dobijete malo odmora i možda ćete se iznenaditi koliko terena možete preći za nekoliko dana ako ste posebno motivisani (ili koliko možete da se opustite).

Ako ste fleksibilni u pogledu datuma, aplikacija poput Hoppera može predvidjeti kada će cijene hotela i letova biti najjeftinije. Ako se radi o hitnijem trenutku, Hotel Tonight će vam pronaći hotelske ponude u posljednjem trenutku.

Želite da stavite kilometre na tuđi automobil umjesto na svoj? Turo je obično jeftiniji od većine kompanija za iznajmljivanje i vi birate automobil koji želite da vozite. Osim toga, brže ćete krenuti na put jer nećete morati da se vozite do najbližeg aerodroma da ga preuzmete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *