Mobilni

Podržani uređaji za iOS 16: Hoće li vaš iPhone dobiti buduće ažuriranje?

Appleovo sljedeće veliko ažuriranje softvera je iOS 16i to će donijeti nekoliko novih velikih funkcija iPhoneu, kao što je uređivanje i poništavanje slanja tekstualnih poruka i bolje prilagođavanje za vaš zaključani ekran — ali neće svaki korisnik iPhone-a dobiti priliku da ga instalira.

iOS 16, za koji se očekuje da će nešto objaviti tokom jeseni, najvjerovatnije uz iPhone 14, neće raditi sa svakim iPhone-om, posebno ako se radi o starijem uređaju. I zato biste mogli biti znatiželjni da znate da li je najnoviji Appleov mobilni operativni sistem kompatibilan s iPhoneom koji trenutno posjedujete.

Čitaj više: iOS 16: Svaka nova funkcija iPhonea za koju znamo do sada

Evo šta znamo o tome da li ćete moći da preuzmete iOS 16 na svoj iPhone kada bude dostupan široj javnosti.

Ako sada želite da se dočepate iOS-a 16, možete preuzeti treću javnu beta verziju iOS 16što vraća postotak baterije nazad na statusnu traku.

Ovi modeli iPhonea podržavat će iOS 16

Sljedeći iPhonei će biti kompatibilni sa iOS 16 kada bude objavljen kasnije ove godine:

Također je sigurno pretpostaviti da je svaki model u iPhone 14 serija će pokrenuti iOS 16 kada stigne. Očekuje se da će Apple objaviti i objaviti svoj najnoviji vodeći uređaj negde u septembru tokom godišnjeg posebnog govora.

Kako saznati koji iPhone imate

Niste sigurni koji iPhone posjedujete? Možete lako otkriti model unutar svojih postavki kako biste provjerili da li će pokrenuti iOS 16.

Da biste pronašli svoj model iPhonea, pokrenite aplikaciju Postavke i idite na Generale > O. Pored Naziv modela, trebali biste vidjeti koji tip iPhone-a posjedujete. Ispod toga, videćete a Broj modelakoji možete koristiti da saznate više pojedinosti o vašem modelu, kao što su kapacitet i godina uvođenja, ali to nije neophodno (samo za iPhone SE) da biste provjerili hoće li vaš telefon podržavati iOS 16 ili ne.

Naziv modela iPhone

Šta je sa starijim modelima iPhonea kao što je iPhone 7 Plus?

Nažalost, bilo koji iPhone stariji od iPhonea 8 neće podržavati iOS 16, uključujući iPhone 7 i iPhone 7 Plus. Mnogi ljudi na Twitteru su bili iznenađeni ovim, jer su mnogi očekivali da će barem iPhone 7 Plus podržavati iOS 16. Umjesto toga, iPhone 7 serija i neki stariji modeli podržavat će samo iOS 15.

iPhone 7 i iPhone 7 Plus

Hoće li moj iPad dobiti iOS 16?

iPad ima svoju verziju iOS 16 — poznatu kao iPadOS 16. Ovaj najnoviji operativni sistem će biti podržan na sljedećim modelima iPada:

iPad 2021 i iPad Mini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *