Mobilni

Pixel 7 serija: Sve što znamo o Googleovim nadolazećim telefonima

Googleova serija Pixel 7 je nadolazeći nasljednik uspješne linije Pixel 6 kompanije. Google je zadirkivao Pixel 7 i Pixel 7 Pro godišnju konferenciju programera u maju, dajući nam ideju šta možemo očekivati ​​od predstojeće vodeće linije kompanije. Hvala na objavama na Google I/Oznamo da će oba uređaja biti lansirana na jesen sa novom verzijom Googleovog Tensor procesora, Androidom 13 i rafiniranijom verzijom opšteg dizajna Pixel 6.

Ipak, još uvijek postoji gomila stvari koje ne znamo. Ali tu dolazi glasina – da nam pomogne da popunimo nedostajuće delove (barem neke od njih) do zvaničnog događaja na jesen. Predlažemo da označite ovu stranicu jer ćemo je ažurirati kad god dobijemo dašak bilo kakvih vjerodostojnih glasina.

Datum izlaska: Pixel 7 će vjerovatno biti lansiran u oktobru (nepotvrđeno)

Google-ovi vodeći uređaji lansirani su u oktobru godinama, otkako je Pixel prve generacije predstavljen svijetu. (Pa, svi osim Pixel 5koji je predstavljen krajem septembra.) Osim pogoršanja problema u lancu snabdevanja i drugih makro faktora, verovatno je sigurno da će se kladiti da će Pixel 7 zvanično biti predstavljen u oktobru. Leaker Jon Prosser je tvitovao da će Pixel 7 i 7 Pro zaista biti lansirani tog mjeseca zajedno sa Pixel Watch.

Procesor: Pixel 7 postavljen za rad na Tensor čipu druge generacije (potvrđeno)

Googleov interni silicijum, poznat kao Tensor čip, debitovao je u seriji Pixel 6. I Google će nastaviti da pakuje svoje telefone sopstvenim čipovima sa nadolazećom linijom Pixel 7. Očekuje se da će dobiti Tensor čipset druge generacije, saopštila je kompanija u maju. Ova najava ne iznenađuje: Google je preuzeo skup i složen zadatak razvoja internog čipseta, pa zašto ne bi koristio taj čipset u svojim telefonima?

Neka poboljšanja čipa su evidentna u sistemu kamera Pixel 6, koji ima nove funkcije koje nisu bile dostupne na prethodnim Pixel uređajima. To uključuje Magic Eraser za brisanje neželjenih objekata na fotografijama i Real Tone, koji preciznije prikazuje tonove kože. Iako još ne znamo mnogo o Tensor čipu druge generacije, vjerovatno možemo očekivati ​​slična poboljšanja zasnovana na mašinskom učenju.

Dizajn: Pixel 7 mijenja izreze trake i kamere (potvrđeno)

Prošlogodišnji Pixel 6 uzdrmao je dizajn koji je inače držao posljednjih pet generacija Pixel telefona. Nakon te izmjene dizajna, Google jednostavno radi poboljšanja svoje sada prepoznatljive estetike. Sjećate li se crne trake kamere koja se proteže po širini kućišta? Ove godine, šipka će biti napravljena od recikliranog aluminijuma i uliva se u bočne šine uređaja, čineći izreze na kameri vidljivijima. (Serija Pixel 6 imala je podebljanu crnu traku koja se naglo zaustavila na ivicama).

Bijeli Google telefoni sa aluminijumskom trakom kamere koja se proteže po širini šasije

Dizajn: Pixel 7 ima prednju kameru s probušenom rupom (potvrđeno)

Slike koje je Google podijelio u maju pokazuju da će Pixel 7 imati urez za kameru u obliku pilule, dok će Pixel 7 Pro imati izrezanu rupu i izrezanu kutiju za tablete koji zajedno čine neku vrstu bočnog uskličnika, u kojem se nalaze tri kamere. .

Kamere: Pixel 7 Pro će imati tri zadnje kamere, Pixel 7 će imati dvije (potvrđeno)

Google renderi pokazuju da će Pixel 7 Pro također imati sistem trostruke stražnje kamere, poput 6 Pro, dok osnovni Pixel 7 izgleda ima dvije stražnje kamere, poput standardnog Pixela 6. Što se kamera tiče, mi nemamo imaju potvrdu za mnogo više od toga, ali izgleda da slike pokazuju da će se Google držati konfiguracija standardne široke, ultraširoke i telefoto za Pixel 7 Pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *