Mobilni

Ovaj Android 12 meni omogućava brz pristup postavkama koje su vam potrebne

Bilo da imate odličan Google Pixel 6 ProSamsung je moćan Galaxy S22 Ultra ili drugi telefon koji radi Android 12, postoji koristan meni za koji biste trebali odvojiti nekoliko minuta da ga prilagodite. Zove se meni za brza podešavanja i omogućava vam da brzo promenite podešavanja za Bluetooth, alarme, Wi-Fi i Ne ometaj, između ostalog. Sve što treba da uradite je da prevučete nadole od gornje ivice ekrana.

Iako je ovaj meni dizajniran za praktičnost, toliko je prepun postavki da može zbuniti. I povrh toga, predstavljen vam je čitav niz postavki koje možete odabrati da dodate. Kao rezultat toga, meni za brza podešavanja može brzo preći od zgodnog do neodoljivog.

Evo kako prilagoditi i preurediti pločice postavki tako da je meni lakši za korištenje. Mi koristimo Pixel 6 Proali proces bi trebao biti isti za svaki telefon koji koristi Android 12.

Prvo povucite prema dolje s gornje ivice telefona da povučete meni postavki. Prvo ćete vidjeti početne četiri postavke, pa ponovo povucite prema dolje te postavke da biste ih proširili.

Sada ćete vidjeti više ikona postavki, ali ćete vidjeti i malu ikonu olovke ispod njih. Dodirnite to i lista će se proširiti da prikaže sve dostupne ikone. Sada možete dodirnuti i zadržati pojedinačne pločice i premjestiti ih u redoslijed koji za vas ima više smisla.

Ali možete ih povući i dalje prema dolje i ukloniti ih iz menija za brzi pristup. Ako nikada ne koristite Google Pay ili Invert Colors, na primjer, bilo bi logično da ih uklonite sa svoje liste kako biste je očistili i olakšali uvid u alate koji su vam potrebni.

Meni za brzi pristup Android 12 nakon prevlačenja i tapkanja

Ali vidjet ćete i druge pločice koje možda već nisu u vašem izborniku za brza podešavanja, a možete ih dodirnuti, zadržati i zatim prevući gore na svoju listu tako da se pojavljuju kada prevučete prema dolje. Imajte na umu da će četiri pločice postavki na vrhu biti one koje će se prvo pojaviti kada prevučete prstom da biste otvorili svoj meni, pa se pobrinite da se ovdje pojavljuju one koje najčešće koristite.

Kada preuredite pločice tačno kako želite, jednostavno prevucite prstom prema gore da biste zatvorili panel i sve je spremno.

Za više, pogledajte Skrivene funkcije Androida 12 i šta treba da uradite da bi vaš telefon bio svež.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *