Mobilni

Najbolji iPhone 13 dodaci za bolje mobilne video zapise i fotografije

Kamere naših telefona postaju sve naprednije i dolaze sa još boljim karakteristikama ovih dana, ali ne morate se oslanjati samo na kameru svog iPhone-a da biste snimili nešto profesionalno. Sada postoji tona iPhone pribora i opreme za snimanje koji mogu pomoći da vaše mobilne uređaje pretvorite u kamere koje mogu isporučiti nevjerojatan konačni proizvod bez potrebe za nošenjem gomile druge opreme.

The iPhone 13 i 13 Pro nude odlične funkcije u kojima će uživati ​​kreativni profesionalci, poput više stražnjih kamera koje mogu snimiti nevjerovatne fotografije i video zapise. Međutim, možda je najznačajniji dodatak ProRes to the iPhone 13 Pro, što vam omogućava da napravite postprodukcijski izgled koji izgleda daleko profesionalnije. To znači da sada kreativni profesionalci mogu da ih ugrade telefoni u njihove produkcije.

I naravno, možete jednostavno prošetati napolju sa svojim telefonom i uhvatiti nešto prelep snimakali postoji mnoštvo dodataka za iPhone 13 koje možete koristiti i koji će vam pomoći da vaše videozapise i fotografije podignete na novi nivo kako biste oduševili svoje pratioce.

Evo naše liste najboljih alata za uparivanje sa vašim iPhone da date poticaj vašim snimcima. Svaki iPhone 13 dodatak koji je ovdje naveden je testiran od strane nas kako bismo bili sigurni da radi dobro kako bi trebao. Ako nije impresioniralo, nije ni dospelo na listu.

Također imajte na umu da je Apple nedavno objavio iPhone 14koji ima još više ažuriranja kamere od iPhonea 13 — ali ako je potrebno vrijeme za isporuku unaprijed, vi možda čeka još malo ako planirate nadogradnju. Međutim, ako ste vlasnik iPhonea 13, ne tražite dalje najbolji pribor za snimanje iPhonea kako biste svoje vještine podigli na viši nivo. Ove odlične opcije alata će učiniti snimanje lakšim.

Čitaj više: Najbolje navlake za iPhone 13, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max

Andrew Hoyle/CNET

Kavezi za kamere su uobičajeni alati koji vam omogućavaju da pričvrstite širok izbor dodataka na DSLR, uključujući svjetla, mikrofone, ručke i vanjske monitore. SmallRig-ov novi mobilni kavez nudi skoro istu funkcionalnost, ali za vaš iPhone, sa više tačaka za montažu oko ivice za pričvršćivanje bilo koje dodatne opreme koja vam je potrebna.

Koristio sam kavez sa pričvršćenim Aperture LED svjetlom, PolarPro stativom i Rode mikrofonom (sve se vidi ispod), što čini nevjerovatnu mobilnu opremu za vlogiranje. SmallRig također nudi različite dodatke za sebe, uključujući gornje i bočne ručke, koje pomažu u pružanju stabilnosti kada se držite za ruku dok snimate. Kavez je čvrsto napravljen od aluminijuma, ima bajonetne nosače objektiva (pogledajte dole) i ima praktičnu kopču za jednostavno uvlačenje i izvlačenje telefona.

Andrew Hoyle/CNET

Anamorfna sočiva su obično nešto što ćete naći u torbi profesionalnog kinematografa. Ovi objektivi pružaju širi omjer širine i visine, zajedno s karakterističnim plavim linijama odsjaja objektiva koji snimcima daju mnogo filmskiji kvalitet. Momentov mobilni anamorfni objektiv radi upravo to za vaš iPhone.

Zakačite ga i stisnut će vaš snimak u kraći, širi format koji potpuno transformiše izgled videa koji možete snimiti sa svog telefona. Apsolutno mi se dopao izgled snimka na mom telefonu koji koristi objektiv i to je nezaobilazna za sve nadobudne filmske producente koji žele da poboljšaju svoju igru ​​sa svojim telefonom.

Morat ćete snimati s aplikacijama kao što je Filmic Pro koje vam omogućavaju da “iscijedite” snimak tako da ne izgleda potpuno izobličeno. Objektiv koristi bajonet držač koji se pričvršćuje na kompatibilna kućišta, uključujući Momentova vlastita kućišta ili razne opcije trećih strana, uključujući gore spomenuti SmallRig kavez.

Primate upozorenja o cijenama za Moment Anamorphic objektiv

Andrew Hoyle/CNET

Ovo USB-C punjiva LED video lampa je dovoljno mala da stane na dlan vaše ruke, ali ispušta ogromnu količinu svjetlosti. Odličan je za osvjetljavanje vaših subjekata, bilo da se radi o portretima, fotografiji proizvoda ili makroima ili da osvijetlite sebe ako pišete na blogu noću. Izlazna snaga je lako podesiva, kao i temperatura boje svjetla.

Takođe ima niz kreativnih efekata koji će začiniti vašu produkciju, uključujući simulacije vatrometa, munje, treperećeg kamina ili trepćućih crvenih i plavih svjetala policijskih automobila.

Andrew Hoyle/CNET

Ugrađena stabilizacija slike u iPhone 13 je već odlična, ali za još uglađeniju vožnju razmislite o korištenju namjenskog kardanskog zgloba kao što je DJI-jev OM 5. Izjednačava sve osim najagresivnijih pokreta, omogućavajući vam da dobijete glatke snimke praćenja kako trčite iza vaš subjekt dok snimate scenu potjere.

Također ima ugrađeni selfie štap koji se može produžiti, što ne samo da ga čini odličnim za YouTube vlogere, već omogućava i kreativnije uglove tako što ga držite gore ili ga čak preokrenete i kamera prođe blizu tla ili kroz njega. trave.

Primate obavještenja o cijenama za DJI Om 5 gimbal

Andrew Hoyle/CNET

Snimanje dobrog zvuka za vaše vlogove ili vaš sljedeći kratki film zasnovan na iPhoneu je ključno, i dok iPhone radi pristojan posao snimanja zvuka, namjenski mikrofon će stvari podići na viši nivo. Rodeov VideoMicro mikrofon za pušku može se priključiti na Lightning port vašeg telefona (preko adaptera) i pruža kristalno jasan zvuk prilikom snimanja standardnom aplikacijom za iPhone kameru ili bilo kojom video aplikacijom treće strane.

Obožavam da ga koristim na vrhu svog telefona za vlogovanje, a uključeni štitnik od vjetra je odličan za uklanjanje buke vjetra pri radu na lokaciji. Alternativno, nabavite produžni kabel od 3,5 mm i možete pokušati koristiti mikrofon na kraju stuba za snimanje zvuka u razgovoru koji snimate.

Andrew Hoyle/CNET

Po cijeni od 1.795 dolara, studijski blic B10 kompanije Profoto za industriju golijat će za većinu biti nešto više od sna. Ali ako želite da dobijete zaista profesionalno osvetljenje na lokaciji ili u studiju koristeći svoj iPhone, B10 je bez premca. Ovaj profesionalni blic je prvenstveno dizajniran za upotrebu sa DSLR-ima, ali se može koristiti i sa iPhone i Android telefonima putem aplikacije Profoto. Omogućava vam da svojim telefonom pravite snimke koje jednostavno ne bi bilo moguće postići bez njega.

Naravno, većina profesionalaca vjerovatno ne bi razmišljala o snimanju velikog projekta samo na svom telefonu, ali to je potencijalno odlična rezervna kopija u slučaju kvara kamere, ili jednostavno lagan i zgodan način testiranja ideja na terenu bez vući vreća opreme.

Andrew Hoyle/CNET

Posjedovanje čvrstog stativa može učiniti svu razliku u dobijanju stabilnog videa bez kolebanja, posebno ako želite da se stavite u kadar. PolarPro-ov Apex Minimalist stativ je odlična opcija za proizvođače mobilnih uređaja, jer njegova kompaktna veličina znači da ga je lako staviti u ranac, ali je dovoljno krupan da podrži veće kamere ako vam zatreba.

Volim da ga koristim za statične snimke i za držanje telefona kako bih snimao vlogove dok hodam okolo. Dolazi ili s integriranom kugličnom glavom s zaključavanjem uvijanja ili samo kao noge stativa. Više volim ovo drugo jer mi omogućava da koristim vlastite kompaktne kuglične glave, koje su stabilnije pri većim opterećenjima.

Andrew Hoyle/CNET

Umjesto da koristite stezaljke za vijke za pričvršćivanje telefona na mjestu, Momentov nosač za stativ koristi Appleov MagSafe sistem, koji omogućava nevjerovatno brzo postavljanje telefona na mjesto i početak snimanja. Kada završite, samo otrgnite telefon od magnetnog diska i vratite ga u džep. Polako!

Minimalistički pristup dizajnu nosača čini ga izuzetno kompaktnim, tako da nije problem nositi ga uvijek sa sobom kada dođe inspiracija. Magneti su takođe jaki, tako da ne morate da brinete da će vam telefon iskočiti dok šetate. Dostupan je kao nosač samostalno, ili sa nosačem za hladnu obuću (na slici) za pričvršćivanje mikrofona prilikom bloganja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.