Mobilni

Najbolje ekološke navlake za iPhone 12 i 12 Pro

Ova priča je dio Tehnika za bolji svijetpriče o različitim timovima koji stvaraju proizvode, aplikacije i usluge za poboljšanje naših života i društva.

Ekološki prihvatljive futrole za iPhone su se toliko poboljšale tokom godina, a ako ste neko kome je stalo do životne sredine, kupovina jedne je odličan način da učinite svoj deo posla. Napravljene od recikliranih i/ili biorazgradivih materijala, ove futrole za iPhone i dalje mogu zaštititi naše dragocjene uređaje. Biorazgradiva kućišta također neće štetiti okolišu godinama i godinama nakon što ih prestanete koristiti. Neki od dolje navedenih slučajeva napravljeni su od reciklirane plastike i od biljnih materijala koji su biorazgradivi.

Eko futrole mogu izgledati i izgledati malo drugačije od standardnih termoplastičnog poliuretana ili TPU kućišta — posebno drvenih — ali većina ljudi ne bi ni shvatila da koristite ekološki futrolu osim ako im ne kažete. Mnogi nude dobru zaštitu od pada, a sve futrole na ovoj listi su kompatibilne s bežičnim punjačima.

Također je vrijedno napomenuti da su mnogi od ovih slučajeva dostupni za ranije iPhone modeli, uključujući iPhone 11 i iPhone XSa mnogi od tih slučajeva su sniženi.

Čitaj više: Najbolje navlake za iPhone 12 i 12 Pro

David Carnoy/CNET

Dok je Torro Eco Cover za iPhone 12 i 12 Pro napravljen od obnovljivih biljnih sirovina kao što su kukuruz i manioka — ne koristi se plastika — izgleda slično čvrstom plastičnom kućištu i ima malo prianjanja na to. Također djeluje prilično zaštitnički i ima podignute ivice kako bi zaštitio vaš ekran u slučaju da ispustite telefon licem prema dolje. Torro kaže da je Eco Cover biorazgradiv samo u okruženju za kompostiranje; jednostavno ga stavite u svoju kućnu kantu za kompost i pokvariće se. Ova futrola je ranije bila u prodaji po niskoj ceni od čak 50% (13 USD). Međutim, sada je popust od 10 dolara, što ga i dalje čini dobrom ponudom.

Dostupan je i za iPhone 12 Mini, ali nisam vidio listu za verziju za iPhone 12 Pro Max.

Momenat

Momentova futrola za iPhone 12 je tanka i dolazi s teksturom mekom na dodir. Napravljen je od biorazgradivih materijala tako da se tijelo može kompostirati nakon uklanjanja polikarbonatnih dijelova. Može se baciti u kantu za kompost kada završite s proizvodom.

David Carnoy/CNET

Znate sve one kompakt diskove koje više ne slušate? Nimble od njih pravi prozirne futrole za iPhone. Malo su skupi i koštaju 50 dolara, ali nekima od nas se sviđa ideja zaštite najnovije tehnologije recikliranom tehnologijom i ne smeta im da plate malo više za to. Imaju antimikrobnu zaštitu, otporne su na ogrebotine i ne bi trebalo da požute s vremenom. Iako je kućište za disk tanak, ocijenjeno je za zaštitu od pada sa visine od 6 stopa. Koristite kod CNET25 za 25% popusta na bilo koju kutiju za disk.

David Carnoy/CNET

Kao i Torro kućište, Incipio Organicore kućišta su napravljena od 100% kompostabilnih i biorazgradivih materijala, a imaju i ekološki prihvatljivo pakovanje. Organicore futrole nude zaštitu od pada od 8 stopa i dostupne su u tri opcije boja: crnoj, prirodnoj i eukaliptus (na slici). Izgledaju i osjećaju se slično kao Torro Eco Cover futrole i to je stvarno preokret između dva brenda. Glavna prednost Torra je što dolazi u privlačnijim bojama — crvena i plava iskaču — i trenutno košta manje.

Imajte na umu da Amazon snižava određene boje kućišta Organicore (prirodna verzija je 10 USD), ali prikazana zelena verzija je 20 USD. Također, Organicore je dostupan u verziji iPhone 12 Pro Max, ali košta više.

Primate obavještenja o cijenama za Incipio Organicore

David Carnoy/CNET

Casetify je nedavno lansirao svoje nove Ultra Compostable Cases. U poređenju sa svojim ranijim Conscious futrolama, ovaj novi ekološki model povećava zaštitu od pada na 6,6 stopa i napravljen je od 100% kompostiranog, biljnog materijala Ecotify, vlasničke mješavine biopolimera, škroba i zrna bambusa.

Casetify također kaže da je pakovanje napravljeno od 100% održivih, recikliranih i kompostabilnih materijala, uključujući ekološki prihvatljivo, netoksično mastilo napravljeno od zrna soje. Kućište ima dizajn podignutih ivica za zaštitu ekrana i dostupno je u sedam opcija boja. Cijena je visoka i iznosi 45 dolara, ali kućište se može prilagoditi personalizacijom i otiscima.

Amazon

Ovo je jedini slučaj na listi koji još nisam probao, ali recenzije korisnika Amazona su pozitivne i košta samo 9 dolara. Eplantita kaže da je njeno kućište napravljeno od 100% biorazgradive pšenične slame i TPU koji se može reciklirati. U potpunosti pokriva vaš telefon i ima podignute ivice, tako da bi to trebalo pomoći kod pada lica prema dolje. Dostupan je u nekoliko opcija boja.

David Carnoy/CNET

Lifeproof-ovo Wake kućište je napravljeno od reciklirane okeanske plastike (85% u svakom slučaju). Atraktivno je dizajniran, ali ne bih ga nazvao super čvrstim — nije zatvoren na dnu i ima zaštitu od pada sa visine od 6 stopa. Dolazi u četiri boje, uključujući i ovu sivkastu varijantu, koja se meni najviše sviđa. (Ako ćete dobiti “zelenu” futrolu, ona bi mogla biti i zelena.)

Primate obavještenja o cijenama za LifeProof Wake

David Carnoy/CNET

U početku sam na ovoj listi imao švedske futrole od prirodnog pluta 15:21, ali ih nije tako lako kupiti u SAD-u, a slično oblikovane Woodpeckery plutene kofere koštaju mnogo manje. Imajte na umu da su ovo tanka kućišta koja nisu nevjerovatno zaštitna, iako su ivice blago podignute na uglovima kako bi zaštitile vaš ekran od pucanja ako ga ispustite (druge futrole nude veću zaštitu uglova). Također, dno kućišta pokriva polovinu dna vašeg telefona umjesto da ga ostavlja potpuno izloženim, što je dobro.

Na Amazonu možete kupiti samo iPhone 12 Mini i Max verzije kućišta. Možda će se iPhone 12/12 Pro verzija vratiti na Amazon, ali za sada ih možete nabaviti na stranici Woodpeckery.

David Carnoy/CNET

KerfCase već neko vrijeme izrađuje ručno rađene drvene kutije, a njegovo novo kućište od šperploče nije samo izdržljivije, već je i jeftinije od nekih, počevši od 50 dolara, sa zaštitom od pada sa 6 stopa i ograničenom doživotnom garancijom za popravak. Više mi se sviđa od drugih drvenih kofera koje sam isprobao. Također je vrijedno napomenuti da će se Appleov MagSafe punjač zalijepiti na stražnju stranu, a KerfCase prodaje odgovarajuće priključne stanice za punjenje za Apple MagSafe punjač (da, to je dodatak za dodatnu opremu).

Čitaj više

Leave a Reply

Your email address will not be published.