Mobilni

Nabavite JBL-ove sjajne nove slušalice za 50 USD popusta

U slučaju da ste propustili ovu ponudu slušalica početkom juna, sada je vraćeno.

Kao što sam rekao u svom originalnom postu, tokom godina, JBL je izbacio neke pristojne prave bežične slušalice, ali ništa što bi me stvarno previše oduševilo. To se konačno promijenilo dolaskom novog brenda u vlasništvu Samsunga Live Pro 2 i Uživo besplatno 2 pupoljci. Oba seta pupoljaka — Live Pro 2 imaju stabljike, dok Live Free 2 ima dizajn u obliku pilule — nude udobno pristajanje uz snažno uklanjanje buke, vrlo dobar kvalitet zvuka i performanse glasovnog poziva, plus robustan skup funkcija . Cijena za oba je 150 dolara, ali su na rasprodaji kod nekoliko različitih prodavača, uključujući Amazon i JBL sama, za 100 dolara.

Live Pro 2 i Live Free 2 opremljeni su istim drajverima od 11 mm, šest mikrofona, ovalnim cijevima i ovalnim silikonskim vrhovima. Dobio sam čvrsto zaptivku od najvećeg kompleta ušnih vrhova i oba pupoljka bezbedno pristaju u moje uši — mogao sam da trčim s njima bez problema i otporni su na prskanje po IPX5. Oba koriste Bluetooth 5.2 i imaju višestruko Bluetooth uparivanje, što vam omogućava da ih uparite sa dva uređaja istovremeno. Kontrole na dodir su radile dobro. Također vrijedi napomenuti: futrole za punjenje oba modela imaju bežično punjenje i iako su deblje od AirPods kućišta, i dalje su prilično kompaktne.

Osim dizajna, najveća razlika između ova dva pupoljka je trajanje baterije. Live Free 2 bez stabla je ocijenjen za do sedam sati, dok je Live Pro 2 ocijenjen za 10 sati. Imaju funkciju brzog punjenja koja vam daje četiri sata punjenja od 15 minuta.

Možda ćete dobiti nešto bolje slušanje mikrofona od Live Pro 2 jer su njihove stabljike bliže vašim ustima, ali oba modela su bila dobra u smanjenju pozadinske buke tokom poziva. Postoji podesivi bočni ton putem aplikacije koji vam omogućava da podesite koliko čujete svoj glas u pupoljcima dok pričate (uvijek cijenim dobar ton).

Bio sam impresioniran poništavanjem buke, koje ima prilagodljivu postavku koja se može uključiti i isključiti u aplikaciji. Odradio je odličan posao prigušivanja zvuka gotovo bez šištanja. Tu je i režim svjesnosti ambijenta (prilagodljivi način transparentnosti) i režim razgovora koji smanjuje jačinu zvuka na onome što slušate i otvara slušalice prema vanjskom svijetu kako biste mogli razgovarati. Pupoljci imaju firmver koji se može nadograditi.

Čitaj više: Najbolje bežične slušalice za 2022

Modeli zvuče vrlo slično, dajući dinamičan, hrabar zvuk (čitaj: relativno široku zvučnu pozornicu) sa dobrim detaljima i jakim basom. Njihov zvuk je u poređenju sa zvukom koji nude skuplji pupoljci poput Beats Fit Pro a takođe zvuče bolje od AirPods Pro. Iako su osjetljivi na bas, možete malo podesiti profil zvuka u postavkama EQ aplikacije kako biste malo ublažili ton. Nedostaje im malo prefinjenosti i dubine kao nekim pupoljcima više klase, kao što je Sony WF-1000XM4 i Sennheiser Momentum True Wireless 3 ponuda, ali teško ćete pronaći bolji zvuk po ovoj cijeni.

Ne mogu garantovati da će pupoljci pristajati svima u ušima kao što su i meni. JBL tvrdi da bi trebali odgovarati onima sa manjim ušima, ali moje uši su srednje veličine pa ne mogu reći da li je to zaista istina ili ne. Iako sam bio malo više pristrasan prema Live Pro 2 — oni su odlična alternativa za AirPods Pro, posebno za korisnike Androida — Live Free 2 su diskretnijeg izgleda i uopće mi nisu virili iz ušiju.

Imajte na umu da nisu sve boje Live Pro 2 dostupne na popustu. Međutim, Live Free 2 u tri boje dostupne su za 100 dolara. Nije jasno koliko će trajati rasprodaja, iako pretpostavljam da ćemo ove snižene sporadično viđati i dalje.

Nažalost, oni ne podržavaju aptX audio kodek za Android korisnike (međutim, AAC audio kodek zvuči sasvim dobro). Ali sa skoro svakom ključnom karakteristikom koju možete tražiti i jakim ukupnim performansama, dobra su vrijednost za 150 USD i odlična ponuda za 100 USD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *