Mobilni

Motorola-ov sklopivi Razr 2022 stiže u Kinu sa većim ekranom

Šta se dešava

Motorola je upravo najavila Motorola Razr 2022, koji ima veći ekran od svog prethodnika i dvostruku kameru.

Zašto je važno

Sklopivi uređaji čine samo mali dio šireg tržišta pametnih telefona, ali isporuke rastu.

Motorola Razr se još jednom vraća. Motorola je upravo najavila novu verziju svog Razr sklopivog telefona sa glavnom kamerom sa dva sočiva, većim ekranom od 6,7 inča i Qualcommov Snapdragon 8 Plus Gen 1 procesor. Uređaj će biti dostupan u Kini 11. avgusta, odmah nakon što ga je Samsung najavio Galaxy Z Flip 4 i Galaxy Z Fold 4.

Motorola nije objavila cijene niti planira da donese Razr 2022 na tržišta osim Kine. Među najvećim poboljšanjima je unapređena dvostruka kamera Razr-a 2022, koja uključuje glavni senzor od 50 megapiksela i ultra-široku kameru od 13 megapiksela, u poređenju sa prethodni modeli Glavna kamera od 48 megapiksela. Dodavanje dvostruke kamere trebalo bi da pomogne Razr-u da uhvati korak sa Samsungom u tom pogledu, s obzirom da Z Flip 4 ima i široka i ultraširoka sočiva kamere.

Ekran 2022 Razr-a takođe dobija povećanje veličine na 6,7 ​​inča u poređenju sa ekranom od 6,2 inča njegovog prethodnika. To ga takođe čini istom veličinom kao i Samsungov Galaxy Z Flip 4. Poklopac je iste veličine kao i Razr prethodne generacije sa 2,7 inča, što je znatno veće od 1,9-inčnog eksternog ekrana Z Flip 4. Motorola takođe kaže da će Razr imati novi Flex View koji omogućava telefonu da stoji samostalno kada se preklopi – to je još jedna karakteristika koja bi mu mogla pomoći da uhvati korak sa Samsungovim preklopnim telefonom.

Sklopivi telefoni čine samo dio ukupnog tržišta pametnih telefona, ali isporuke su dramatično porasle u 2021. u odnosu na 2020. Prema International Data Corporation, 7,1 miliona sklopivih telefona je isporučeno u 2021., što je povećanje od 264,3% u odnosu na 2020. godinu.

Samsung trenutno vodi na tržištu sklopivih telefona sa 74% tržišta u prvom kvartalu 2022, prema Display Supply Chain Consultants. Ali predstavljanje novog Razra je još jedan znak da kompanije žele da izazovu Samsungovu poziciju. Osim Motorola-e, kompanije poput Google-a, TCL-a i Oppo-a navodno imaju nove sklopive uređaje u radu.

Google razvija sklopivi Pixel, prema 9to5Google, iako izvještaj iz The Elec-a sugerira da je odgođen. TCL razvijen sklopivi u stilu preklopa trebalo je da se takmiči sa Z Flip i Razr-om, ali je na kraju ukinuo taj uređaj. Od tada se pokazalo novi sklopivi koncepti sa pokretnim ekranima i šarkama od 360 stepeni. Oppo je predstavio svoj veliki format Pronađite N krajem prošle godine, a priča se da se radi i na preklopnom telefonu na preklop.

Novi Razr izgleda kao osvježena verzija svog prethodnika, s namjerom da otkloni neke njegove nedostatke. Sklopivi telefoni su još uvijek relativno novi, ali Razr 2022 i slični uređaji dokazuju da proizvođači nastavljaju usavršavati svoj dizajn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *